Търновските артисти обикалят страната с "Хъшове" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновските артисти обикалят страната с „Хъшове”

Публикувана на: 12.10.2017г. 113 прегледа

СПЕКТАКЪЛЪТ „ХЪШОВЕ” ПО МОТИВИ ОТ ПОВЕСТТА „НЕМИЛИ-НЕДРАГИ” НА ИВАН ВАЗОВ СЕ ЗАВРЪЩА НА СЦЕНАТА НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЛЕД УСПЕШНО ТУРНЕ В СТРАНАТА. През последния месец търновските артисти са изиграли представлението пред пълни салони във Видин, Тетевен, Свищов и Тутракан. Постановката ще бъде представена отново на сцената на старата столица на 12 октомври от 19 часа в голяма зала. Спектакълът „Хъшове” е посветен на 120-годишнината на патрона на театъра, който е роден на 16 април 1897 г. в старата столица. Гост-режисьор на постановката е Бойко Илиев, художник е Лидия Къркеланова, а в нея участва целият драматичен състав на МДТ. Търновската трупа е единствена след тази на Народния театър в София, която прави подобна сценична реализация на „Хъшове”.

С гостуването на „Хъшове” в цялата страна театърът продължава традицията да популяризира заглавията на историческа тематика. Другото заглавие, което артистите представят в турне, е „Величието Асеневци“. Предстои театърът да тръгне да пътува и с най-новото си заглавие – „Криворазбраната цивилизация“. До края на октомври постановката ще се играе в Попово, Кнежа, Враца, Мездра, Берковица и Хасково.

Търновският храм на Мелпомена работи активно и по инициативата „Театър в малкия град”, която стартира миналата година. По нея трупата гостува със свои постановки в малките градчета и по-големите села. В рамките на кампанията спектакълът „Госпожа Министершата” е бил изигран в търновското село Русаля.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *