Учени от цяла Европа идват за конференция по фолклор във ВТУ | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Учени от цяла Европа идват за конференция по фолклор във ВТУ

Публикувана на: 12.10.2017г. 47 прегледа

УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ, УЧЕНИ И МУЗИКАНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ОТ ОЩЕ БЛИЗО 10 СТРАНИ ОТ ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА ще участват в тридневната международна научна конференция „Фолклор и образование – актуално състояние и перспективи”, която започва днес във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Експерти и музиканти от НБУ, БАН, Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София, от Варненския свободен университет, от вуза в Благоевград, както и преподаватели по народна музика в центрове за работа с деца и музикални школи, също ще се включат в работата на форума. Освен музиканти в дискусиите със свои доклади ще участват още педагози, филолози, етнолози, фолклористи и художници.

43 са научните доклади, които ще бъдат представени в четирите секции на конференцията. Участниците ще говорят за фолклора във всички степени на образованието – от детската градина до университета, в специалното музикално и хореографско образование, както и за фолклора в извънкласното обучение.

Работата на експертите ще завърши с приемането на обща резолюция и концерт в Сарафкината къща във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>