394 четения

Чудото „шокуейв“ – терапия за болки в мускулите и сухожилията, вече е във Велико Търново

Методът е ефективен при заболявания, които не се повлияват от лечение с медикаменти

 

С високотехнологична апаратура вече се провежда т. нар. „шокуейв“ терапия в Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина във Велико Търново. Апаратът е с доказани качествена в световен мащаб и единственият наличен за цяла Северна България. Този подход за повлияване на хронични заболявания на мускулите и сухожилията, страдания във врата и кръста и болки в раменете и др. е част от най-съвременните методи в рехабилитационната медицина.

Според последните научни изследвания шокуейв терапията има положителен ефект при лечение на заболявания, които не са се повлияли от обичайното лечение с медикаменти, в това число и кортизонови инжекции. При тези страдания физиотерапията не дава резултат, а ударно-вълновият метод дори спестява хирургична намеса. По думите на управителя на центъра д-р Румяна Съботинова, пациентите усещат облекчение още след втората процедура. Необходими са обаче до 6 интервенции седмично, тъй като високочестотният апарат атакува възпаленото място и предизвиква организма да се самолекува. За да започне деленето на клетките обаче, е необходимо време, което не зависи от медиците, а е индивидуално за всеки човек. Методът подобрява кръвообращението и обмяната на веществата, което допринася за бързото възстановяване. Процедурите нямат негативни странични ефекти и са подходящи за възрастни и деца.

Лечението не се поема от Здравната каса и се налага пациентите да заплащат проведените интервенции.

Сред останалите модерни уреди в Центъра за рехабилитация и спортна медицина са апарат текар за радиочестотна диатермия, който повлиява артрози и лумбалгии и уред за дълбока осцилация за подобряване на лимфната система. Предстои оборудване и с апарат за вкарване на колаген в организма – магнитофореза.

В последните няколко години центърът е инвестирал в модерна апаратура повече от 80 000 лева, което го превръща в особено предпочитан от местните пациенти, както и хора от цялата страна.

Г. ГЕОРГИЕВА

 

Един коментар за “Чудото „шокуейв“ – терапия за болки в мускулите и сухожилията, вече е във Велико Търново

  • 12.10.2017 в 17:20
    Permalink

    Здравейте,каква е цената на една интервенция шокуейв терапия,Благодаря,

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!