3 четения

Обновиха две учебни зали във факултета по математика с 30 000 лв. от дарители

30 000 ЛВ. СА ВЛОЖЕНИ В РЕМОНТА НА ДВЕ ЗАЛИ ВЪВ ФАКУЛТЕТА ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА ПРИ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Новите кабинети бяха открити официално вчера, а средствата, с които е извършен ремонтът, са изцяло от фирмите „Прайм холдинг“ АД и MikroTik LTD, каза деканът на факултета проф. Мирослав Гълъбов.

Залите са оборудвани с компютри, видеопрожектор и бяла дъска и разполагат с по десет работни места. В тях ще се провеждат упражненията със студенти от факултета.

Шест са вече залите в корпуса на информатиците, които са обновени през последните две години. Инвестицията за тях възлиза на 200 000 лв. и всички средства са осигурени от спонсори.

113 първокурсници са приети тази година във факултета по математика и информатика, който бележи 4% ръст в приема на нови студенти. Най-голям е интересът към специалността „Софтуерно инженерство“, в която са се записали 43 младежи. Тя стартира през миналата година, а подготовката на бъдещите програмисти се осъществява в сътрудничество с бизнеса. През първата учебна година в нея се обучаваха 33 души, а с новия прием студентите стават общо 76.

На второ място по прием, с 37 записани студенти, се нарежда специалността „Компютърни науки“. Новост тази година е, че факултетът стартира обучение във филиала на ВТУ във Враца, сподели проф. Гълъбов. Там в специалността „Педагогика на обучението по математика и информатика“ са започнали подготовка осем студенти.

От следващата учебна година факултетът обявява прием по още една атрактивна специалност – „Информационно брокерство и дигитални медии“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!