5 четения

УЧЕНИЦИ ПОЕХА УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА ЕЛЕНА ЗА ЕДИН ДЕН

Екип от 13 ученици от СУ „Иван Момчилов“ пое днес управлението на община Елена по повод Деня на българската община. В инициативата се включиха Николета, Йонна, Ивона, Стефани, Деница, Ивелина, Зорница, Цветина, Теодора, Габриела, Цветелина, Екатерина и Мелиса от 11 и 12 клас. Оказа се, че за момичетата общинските дела представляват по-голям интерес.
Младите хора бяха посрещнати в заседателната зала на администрацията от общинското ръководство и директорите на дирекции. Кметът инж. Дилян Млъзев поздрави учениците за смелостта и предизвикателството да бъдат общинари, дори и за един ден. Заедно с председателя на Общинския съвет Стоян Златев запознаха младите си колеги с основните принципи и правила на местната власт и самоуправление, а директорите на дирекции с естеството на работа. След това учениците имаха възможност да заемат ръководни и административни постове в отделните звена.
В кабинета си кметът Млъзев предаде огърлицата – символа на местната власт на Николета Савова, която стана градоначалник за един ден. Сядайки на горещия стол, първата й работа бе да резюлира предложение на Ученическия съвет до кмета на общината за ремонт на ул. „Паисий Хилендарски“ под училището.  Предложението получи входящ номер в деловодството и очаква решение.
Младият управленски екип сподели, че е силно впечатлен от обема на работа в общинската администрация и от голямата отговорност, която носи местната власт за бъдещето на общината и нейните граждани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!