Зловеща драма. Учителка родила бебе в парк в Г. Оряховица, момченцето открито удушено в багажника на семейната кола

34-годишната Венелина Петкова прикривала четвъртата си бременност и до последно била на работа във Виноград

 

34-годишна учителка родила здраво момченце в парк в Горна Оряховица, след което то било открито удушено в багажника на семейната кола. Венелина Петкова била открита с обилен кръвоизлив на пейка от минувачи в четвъртък около 18 часа, които извикали линейка. В болницата в Горна Оряховица се установило, че жената току-що е родила, била е в деветия месец и бебето е било доносено. После тя разказала, че сама отишла да ражда в парка, но при дърпането на плода без да иска го удушила.

Преподавателката по история и английски в основното училище „Св. Климент Охридски” във Виноград е била на работа в четвъртък, а за бременността й не знаел никой. „…Шокирана съм, не сме знаели, че е бременна. Тя е при нас от две години и пътува от Горна Оряховица, нейните възпитаници имат отлични оценки и тя е много добър учител“, каза в петък директорката Донка Игнатова.

 

Като във филм на ужасите

 

Петкова е в болницата под лекарско наблюдение и полицейска охрана. Преподавателката и съпругът й Христо, който е шофьор и неин връстник, имат три момчета. Пред разследващите Петкова е заявила, че близките не знаели за бременността и тя била нежелана. Затова скрила от съпруга си. Аутопсията вече е установила, че момченцето е родено живо, живяло е десетина минути и след това е било удушено. Телцето е било сложено в багажника на автомобила в сак и вероятно Венелина Петкова е имала намерение да го изхвърли в контейнер без никой да разбере. При приемането си в болницата тя обаче заявила, че бебето се родило мъртво.

В Спешна помощ жената е била настанена с обилен кръвоизлив. От там била препратена в АГ отделението и с пациентката се заела дежурната лекарка д-р Димитринка Димитрова. „Още при прегледа установих,че е имало раждане. Жената обаче твърдеше, че не е била бременна и не е раждала. Направен й бе видеозон и ясно се видяха остатъци от плацента и че виси пъпна връв. Категорично бе, че се касае за раждане на доносено дете. Тя обаче продължи да настоява, че не е родила и се наложи да уведомим полицията. Бебе в болницата не сме виждали и не знаем къде и как е родила. Това ще изясняват прокуратурата и полицията”, коментира д-р Димитрова.

 

Съпругът не знаел, че жена му е бременна в деветия месец?

 

Пред полицията се наложило родилката да каже къде се намира бебето. Семейната кола била открита пред магазин в Горна Оряховица, а в багажника униформените открили телцето, сложено в сак. Съпругът на Петкова също е бил разпитан и заявил, че не знаел за бременността на жена си!

По ужасяващия случай са назначени множество експертизи. Те трябва да установят дали учителката е родила действително в парка, както твърди, и дали тя лично е удушила бебето или някой й е помогнал. Според разследващи няма логика да има нежелана бременност, която да е пазена до деветия месец, вместо да се направи аборт. Според друга версия тя смятала сама да се отърве от телцето, но кръвоизливът провалил намерението. Допуска се, че съпругът е знаел за бебето и двамата са смятали да го заровят някъде в гората. Засега срещу Венелина Петкова е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура в Горна Оряховица за убийство, извършено от майка върху рожба по време на раждане или веднага след него, а наказанието е до три години лишаване от свобода.

Нели СУКОВА

12 thoughts on “Зловеща драма. Учителка родила бебе в парк в Г. Оряховица, момченцето открито удушено в багажника на семейната кола

 • 16.10.2017 в 9:38
  Permalink

  Да бе никой не знаел била е мома 40 кила с мокри дрехи моля ви се.

  Отговор
  • 02.02.2018 в 0:09
   Permalink

   за мен тя е за ЗАТВОР! СТРОГ ЗАТВОР!

   Отговор
 • 16.10.2017 в 12:38
  Permalink

  Според написаното, и двамата родители са за затвора.

  Отговор
 • 16.10.2017 в 13:09
  Permalink

  Горката жена. Представям си какво и е. Бог да прости детенцето. Но мисля , че държавата е виновна. Искат деца да има ама трудностите имат ли на представа колко са. С една менимална заплата как се гледат 4 деца. Тя не е глупава. Ясно и е било това.

  Отговор
  • 16.10.2017 в 14:13
   Permalink

   Е как менемална заплата бе, нали е учителка. Министъра им вдигна сега заплатите станаха по 800 лв.?! Детеубийцата! И мъжа и, и той. И отговорника по инструктажите в училището също.

   Отговор
   • 17.10.2017 в 13:56
    Permalink

    Госпожо, напишете текста на инструктажа, че ми стана интересно. Ако обичате. Установихте вини, осъдихте, хайде и да ни инструктирате!

 • 16.10.2017 в 18:32
  Permalink

  Чета отзивите и ми се свива сърцето. Ето това е народът. Съди напровал. Определя кой е виновен. Сигурен в присъдата си. Без капка човешко съчувствие. Жената, учителка, интелигентна, извършва престъпление, убива собствената си рожба, но вие не се и замисляте какво и е било на нея, което не смекчава вината и, но показва , че това може да се случи на други подобни на нея, на нас , че Бог да не дава, това да се случи, че тая жена ще е нащастна цял живот, че нещо я е подтикнало да направи това нещо, нещо , което ние не разбираме, но което за нея, човек като нас всички, е било толкова важно, за да гостори. Плюете, плюете, плюете…и с това не сте по добри от нея. Всички сме човеци и Това ходи по хората, молете се да не сполети и вас , в друга форма, на друго място. под друго име. А жената ще плаща с цялото си същество случилото си. А ако не знаете да мислите, по добре замълчете.

  Отговор
  • 17.10.2017 в 9:00
   Permalink

   Много правилно написано! Но дали ще го прочетат или разберат?

   Отговор
 • 17.10.2017 в 10:12
  Permalink

  Е, хубава работа… И ако я вкарат в затвора кой ще гледа (издържа) трите им момчета???? Оставете хората на мира и без това им е трудно. Най-лесно е да се гледа отстрани да се цъка с език… Да не би да сте безгрешни?

  Отговор
  • 17.10.2017 в 11:00
   Permalink

   Безгрешни не сме. Обаче не сме убийци. И какви са тези глупости да жалим ненормалната даскалица-убийца? Значи ли, че в теб и подобните ти същества дреме същия безмилостен килър?! Затова ли я защитаваш?

   Отговор
 • 18.10.2017 в 18:22
  Permalink

  Следя случая от самото начало.И аз съм учителка, през юли родих трети син, малко по-голяма съм от нея, и между децата има по-голяма разлика,а нейните три момчета са малки и родени едно след друго. Споменът от третото раждане (а и другите две) още е ярък и изпитвам същото вълнение, както когато поех детето за първи път. Не знаехме за него до 16-тата седмица, гинеколожката не го видя на видеозона,когато отидох след закъснение на цикъла,каза,че няма бременност,но не е и критическа,да кажем-причината може да е стрес или друго…Зачаках със затаен дъх до февруари, когато го видях на екрана, първо каза, че е момиче, на следващ преглед вече беше сигурна,че е момче. Не съм се колебала и за миг в решението си:щом си допуснала в теб да има живот,ти си отговорна за него,себе си и останалите си рожби! Дори съпругът ми да беше казал да се махне,имах готов отговор:то си е в моето тяло,а на моето тяло аз съм господар! Да дам да го разреже лекарят със скалпел,късче по късче,краче по краче….никога!Понеже съм над 35 години,имах висок коефициент за синдром на Даун и ходих на амниоцентеза,1:20 беше риска,слава богу,разбрахме,че е здрав плод от мъжки пол,на една от другите жени за амниоцентеза излезе,ще плода има синдром на Едуардс,първа бременност на 40 години,предизвикали са раждане на 8 март,момченце е било,плаках за тях…Нямах решение ако беше Даун какво бих направила,и трите варианта са тежки-предизвикано раждане и убийство,с което да живееш до края на дните,или да гледаш Даун,което е много трудно за отглеждане,а държавата не помага,или да оставиш в дом, което също не бих си простила.За това чудовищно деяние обаче не съм си и представяла,че може да се извърши….Спомням си случая с Даниела Терзийска и удушеното и дете Петър,и тогава недоумявах…Като бях дете и в нашия град имаше такъв случай като настоящия в Горна Оряховица още по Живково време, детското ми съзнание беше потресено! Какво се е случило в съзнанието на тази жена?Толкова въпроси си задавам,които за съжаление остават реторични. Накъде отива светът, когато жена,дарила живот,го прекъсва десет минути след мигът,за който самата тя е родена?Не знам защо се реших да коментирам в морето от тролове и хейтъри,може би ще си помогна в осъзнаването на случилото се,защото просто не го вярвам….

  Отговор
 • 20.10.2017 в 15:01
  Permalink

  Тази жена би трябвало да понесе строго и тежко наказание….Ако бременноста и е била нежелана е трябвало да направи аборт.Може би ще я оправдаете че не е имала финансовата възможност.Съжалявам създаването на деца не е само удоволствие а и отговорност.Никоя нормална майка не би посегнала на детето си още повече новородено….Не вярвам в силата на правосъдието но има БОГ пред който ще отговоря някой ден.Мястото на тази жена е в ада!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *