„Съни турс“ строят нова база под Царевец, бум на малките хотели и къщите за гости

ГОЛЯМ ИНВЕСТИТОРСКИ ИНТЕРЕС СЕ ПРОЯВЯВА КЪМ ИЗГРАЖДАНЕТО НА МАЛКИ ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ПОТВЪРЖДАВАТ ОТ КМЕТСТВОТО. В доскоро непривлекателната зона вече се работи по обновяването на над 20 основни и второстепенни улици, включително притегателните за туристи „Гурко“ и „Самоводска чаршия“. Оформен е и голям буферен паркинг за туристи, където ще се насочват и автобусите с посетители. Всичко това води и до своеобразен бум в изграждането на малки хотели.

Малък хотелски комплекс започна да прави туристическата компания „Съни турс“ в района на ул. „Йордан Инджето“ в стария град. За целта дружеството е изкупило няколко частни къщи, за да комасира имотите. Още десетина къщи за гости и малки хотели се правят в непосредствена близост. Тече и изграждането на разширение на намиращия се на съседната ул. „Читалищна“ хотел „Царевец“.

ПЕТ МАЛКИ СЕМЕЙНИ ХОТЕЛА ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ НАД САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ В КВ. „ВАРУША“. Техният капацитет ще е за не повече от 15 човека. Други два хотела със същия капацитет са пред завършване в района на жп общежитието и Хуманитарна гимназия. В кметството има още няколко запитвания от инвеститори за изграждането на подобни обекти. Възстановява се и старинният Йонов хан на входа на града от север.

Няколко големи къщи за гости са пред завършване в други части на Велико Търново. Едната в момента се прави на ул. „Стефан Стамболов“, а друга е пред откриване в началото на ул. „България“.

 

Стилян НАЙДЕНОВ

 

3 thoughts on “„Съни турс“ строят нова база под Царевец, бум на малките хотели и къщите за гости

 • 16.10.2017 в 14:42
  Permalink

  Градът отчетливо се разделя на две ясно обособени части:
  – Стара част за туристи. До Пощата.
  Тази част е подходяща за снимки на придворните фотографи.
  – Нова част за селяни – наблъскани нагъсто уродливи и несъразмерни бетонови комуналки, с тесни улици, без тротоари и паркоместа, с постоянни задръствания, шум и конфликти.
  Тази нова част никой не снима и никой не се хвали с нея. Защото е естетическо и урбанистично престъпление.
  Резултатът вече е такъв, че да си турист в Търново е много по-приятно изживяване от колкото да си жител.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *