6 четения

Търновски студенти посетиха Народното събрание и Президентството

ГРУПА СТУДЕНТИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПОСЕТИХА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ПРЕЗИДЕНТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПО ПОКАНА НА ДЕПУТАТИ ОТ ОБЛАСТТА. Визитата на студентите бе инициирана от народните представители от „БСП за България“ Весела Лечева, Валентин Ламбев и Явор Божанков. В посещението участваха студенти от първи и четвърти курс, както и магистри по „Дипломация“.

Тримата депутати посрещнаха своите гости на главния вход на Народното събрание и ги запознаха с работата на българския парламент. Търновските студенти присъстваха на редовното пленарно заседание, по време на което бе разискван законът за интеграция на хората с увреждания. Младежите се запознаха с парламентарния процес и разгледаха сградата, която е паметник на културата. На тръгване те се срещнаха в кулоарите на парламента със Стефан Данаилов, който ги поздрави за избраната от тях специалност.

В Президентството студентите бяха допуснати в кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова и в т.нар. „Огледална зала“, в която държавният глава организира протоколните вечери. Бъдещите политолози разгледаха и кабинетите, в които заседават работните групи към държавния глава, както и местата, на които се правят официалните изявления и речи на президента.

В. Валентинова

Един коментар за “Търновски студенти посетиха Народното събрание и Президентството

  • 17.10.2017 в 12:33
    Permalink

    хахахаха!че той ламбев още ли е депутат?какво стана с маршалските острови?нали переше пари през офшорката си , не са ли го гепили нап още?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!