10 четения

Храните, които трябва да избягваме в службата, за да не пълнеем

Проучване, направено във Великобритания, установи, че хората консумират 100 000 допълнителни калории – в службата. По този повод местни експерти, цитирани от в. „Дейли стар“, съветват кои продукти да избягваме на работното място, ако не искаме да дебелеем:
Бисквити
Ако в службата Ви има буркан за бисквити, се пазете от него на всяка цена. Препоръчително е да се въздържате и от любезно приготвените от колеги домашни бисквити, тъй като рядко можете да се задоволите само с една. Те съдържат растителни мазнини, захар и бяло брашно, които могат да доведат до натрупване на излишни килограми.
Кафе с мляко
Ако сте от типа хора „две кафета на ден“, трябва да знаете, че една чашка ободрителна напитка с добавено мляко може да съдържа между 80 и 100 калории. Експертите препоръчват горчивото кафе, вкусът на което често се „омекотява“ с мляко, да бъде заменено с билков чай.
Шоколад
Шоколадовите блокчета може и да са изкусителни, но обикновено съдържат калории, равняващи на цяло хранене. Ако не можете без любимото си лакомство, дръжте на бюрото в службата черен шоколад с възможно най-високо съдържание на какао за случаите, когато много Ви се хапва сладко.
Ядки и сушени плодове
Всеизвестно е, че шепа ядки и сушени плодове осигурява редица ползи за здравето. С тях обаче не бива да се прекалява – ядките са с високо съдържание на мазнини, а в процеса на обработка на сушените плодове често се добавя захар.
Торта
Рождените дни в офиса често вървят с торта. Експертите обаче напомнят, че само едно парче от сладкиша може да съдържа между 300 и 400 калории – еквивалент на купичка паста или порция пиле с ориз и зеленчуци.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!