Павликени, Свищов и Горна Оряховица отличени за иновации и добро управление

МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО НИКОЛАЙ НАНКОВ ОТЛИЧИ ОБЩИНИТЕ ПАВЛИКЕНИ И СВИЩОВ с етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Призът беше връчен на официална церемония в рамките на XII годишна среща на местните власти. Община Павликени е носител на етикета за втори път. Той се дава на кметства, които изпълняват дванайсетте принципа за добро управление. По един от тях е гравиран на всяка от стените на кристалния дванадесетостен, който представлява отличието.

„ПРИЗНАНИЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ ПАВЛИКЕНИ Е ВЪЗПРИЕЛ ПРИНЦИПИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ХАРТА КАТО СВОЕ РЪКОВОДНО КРЕДО. Време е да надградим. Трябва да се борим за прозрачен, открит и приобщаващ процес на вземане на решения, както и да насърчаваме участието на гражданите на всички етапи от политическия цикъл. В Павликени се стремим да постигнем това“, каза кметът на общината инж. Емануил Манолов след получаване на етикета.

Община Свищов също е сред отличените 17 общини с етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Кметът на общината Генчо Генчев получи лично наградата, която удостоверява постигнатото високо качество на управлението в общината и ангажираността й да прилага европейските принципи за добро управление. Градоначалникът благодари за високото признание и не пропусна да отбележи, че постигнатите резултати са вследствие на упорития и всеотдаен труд на служителите в общинската администрация и експертите в нея. Той благодари на колегите си за усърдието в ежедневната работа и на гражданите за проявата на търпение и разбирателство при решаване на проблемите в община Свищов.

ЗА ВТОРИ ПЪТ И ОБЩИНА ОРЯХОВИЦА бе удостоена с Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Отличието бе връчено на кмета инж. Добромир Добрев от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на XII годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *