Информация за един специален филм във ВЕЛИКО ТЪРНОВО документален филм „Феноменът Бруно Грьонинг“

Международно признание

От повече от 13 години този необикновен филм се прожектира по цял свят. Своето досегашно най-голямо признание той получава на фестивала за документални филми в Данциг. Около 800 души гледаха най-посещавания филм на фестивала. Един учител беше преместил своя учебен час в киното и смяташе, че учениците биха могли да научат тук повече, отколкото при него в час. Многобройни статии се появиха в местните и националните вестници, радиото в Данциг и местната телевизия също информираха. Зрителите бяха въодушевени и даваха многобройни интервюта, в които те споделяха своите особени впечатления и преживявания.

plakat text-1Какво обаче е толкова специално в този филм? Какво е особеното за личността на Бруно Грьонинг?

Повече от 50 свидетели съобщават в този филм за техните необикновени преживявания с един мъж, за когото медиите пишат заглавия като: ,,Разумът ми не го проумява. Бруно Грьонинг лекува сакати, слепи, неми…“ ( Süddeutsche Sonntagspost, 25.06.1949)

Все едно къде се появявал Бруно Грьонинг, хората са се събирали заедно. Но не е имало  тълпи, търсещи сензации, а болни хора. Поразени от войната, отписани от лекарите, те са имали само една цел: да бъдат здрави – без болка и страдания. За много от тях той е бил последната надежда. И невероятното се случвало: пред очите на обществото хората захвърляли своите патерици, парализирани ставали от инвалидните колички, дори слепи можели отново да виждат. Необичайните съобщения за преживявания по това време излизали далеч извън темата изцеление.

Но скоро са се възбудили противниковите сили, които застанали повече от скептично спрямо тези събития. Появили се и търговците. Нищо не останало неизпробвано, за да се възползват от дейността на Бруно Грьонинг или за да я предотвратят. Но без значение какво се предприема, Бруно Грьонинг неотклонно вървял по своя път: ,,Аз правя само това, което всеки трябва да прави, да помагам и отново да помагам.“

И изцеленията продължават да се случват

Но не само необичайните изцеления и събития, които се случват по времето на Бруно Грьонинг, събуждат особения интерес на публиката. Не, междувременно зрители съобщават и за изцеления, които самите са преживяли при гледането на документалния филм.

Силке Майдт (33) в продължение на година и половина е страдала от силни болки в левия хълбок, които са се разпространявали до коляното. Ортопед й поставя диагноза възпаление на сухожилието. На 11 януари 2004 г. тя гледа документалния филм за Бруно Грьонинг. Тя описва, че навръщане болките в бедрото са били по-силни отвсякога преди и че на следващия ден са изчезнали. Оттогава не са настъпили никога повече.

 

Филмът ще се прожектира във Велико Търново

на 22 октомври 2017  от 13:00 ч. Включително две паузи

Хотел „Алегро“ /конферентна зала/

ул. Тодор  Светослав  15 

 

неделя

 

Вход свободен, с молба за дарение
Организатор: Приятелски кръг Бруно Грьонинг

Още информация тук:

http://brunogroeningsfriends.simplesite.com/

https://www.bruno-groening.org/bg

http://www.bruno-groening-film.org/

https://www.youtube.com/watch?v=8Ehdmvmthmo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.