13 четения

ВТУ събра 20 румънски фирми на първата трансгранична трудова борса

20 РУМЪНСКИ ФИРМИ СЕ ПРЕДСТАВИХА ВЧЕРА ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ В РАМКИТЕ НА ПЪРВАТА ПО РОДА СИ ТРАНСГРАНИЧНА ТРУДОВА БОРСА. Фирмите бяха от областите Телеорман и Гюргево и дадоха възможност на младите хора и на безработните, които посетиха форума, да се запознаят с условията за работа, с нивото на очаквани и търсени квалификации, с размера на работните заплати, с условията за труд и др.

Целта на трудовата борса беше да повиши знанията за възможностите за трудова мобилност в трансграничните региони с оглед компенсиране на нуждите на пазара от работна ръка и да разшири сътрудничеството между бизнессредите от двете страни. Младите хора имаха възможност да се запознаят с предложенията на фирми от България и от Румъния за кариерно развитие, стажантски програми, работа, както и да получат информация за предстоящи фирмени форуми и квалификационни програми и семинари.

Събитието беше под надслов „Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България” и беше организирано от Кариерния център на Великотърновския университет, Job Tiger – София, и Европейски център – Велико Търново.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *