Новини

Здравният министър и кметът на Свищов обсъдиха бъдещето на общинската болница

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров се срещна с кмета на Свищов Генчо Генчев и с директора на общинската болница в града д-р Венцислав Михов. Срещата е по инициатива на местната власт и ръководството на болницата, а целта е да бъдат представени проектите, които предстоят в лечебното заведение, както и предприетите и оказали се ефективни мерки за оздравяване на свищовската лечебница. Общите задължения на болницата са близо 300 хил. лв. спрямо заварените от ръководствата на местната власт и общинското лечебно заведение в началото на 2016 г. дългове в размер на 1,2 млн. лв. Болницата обслужва 45 хил. души от Свищов и съседните общини, като разполага със 120 служители, 87 легла и 5 отделения. Към момента са изплатени всички заплати на работещите в нея.

Лечебното заведение е пример за добро отношение на местната власт към собствеността й, каквато се явява общинската болница, заяви министърът на здравеопазването.

Кметът Генчо Генчев запозна министъра с дейността на действащия вече в Свищов първи кризисен център за осигуряване първа помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи, който многократно е доказал своята ефективност в реална обстановка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *