Постепенно захлаждане, вторник и сряда с превалявания

През нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. За района на В. Търново се очаква минимална температура 9 гр. През деня ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 11 и 14. За района на В. Търново се очаква максимална температура 14 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.6 гр. през 2006 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 4.6 през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 42 минути и ще залезе в 18 часа и 21 минути. Фаза на Луната: четири денонощия след новолуние.

И в сряда преди обяд ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. В четвъртък и петък ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна, и слаб до умерен вятър от запад. В събота и неделя ще има значителна облачност, в събота със слаби превалявания от дъжд на места. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. В понеделник ще преобладава време с променлива облачност и слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Утре захлаждането ще продължи. Минималните температури ще бъдат между 6 и 9, максималните ще бъдат между 9 и 12. В четвъртък и петък се очаква затопляне. Минималните ще бъдат между 5 и 10, максималните между 16 и 21. В събота, неделя и понеделник температурите ще се понижават. Минималните ще бъдат между 3 и 8, максималните между 9 и 14, като най-ниските минимални и максимални температури се очакват в понеделник.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник и сряда до обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд, около и над 1500 – 2000 м – от дъжд и сняг. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 – 8 гр. В сряда след обяд валежите ще спират. Във вторник ще духа силен вятър от североизток, в сряда – умерен до силен от северозапад. В четвъртък и петък ще има променлива до значителна облачност и ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишат и ще бъдат около 10 – 12. В събота и неделя ще има значителна облачност със слаби превалявания от дъжд и сняг на места. Ще духа силен до бурен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се понижат и ще бъдат около 2 – 3 гр. В понеделник ще има променлива облачност и ще духа силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3 гр. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *