Старата столица може да се сдобие с побратим и от Беларус

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов прие дипломатическа делегация от Беларус, която бе на работно посещение в старата столица. Ръководител на гостуващата група бе посланикът на Беларус Н. Пр. Владимир Воронкович, а в разговорите взе участие и Олег Белов – съветник по търговските въпроси. Обсъдена бе възможността за установяване на партньорство между Велико Търново и град от Беларус със сходен профил – университетски, икономически и туристически център, с богато културно-историческо наследство. Като потенциални сфери на сътрудничество бяха очертани туризмът, образованието, науката и технологиите, транспортът, насърчаването на бизнесотношения.

Силно впечатление на гостите направиха богатата палитра от събития в сферата на културата и изкуствата заедно с многообразието от забележителности в града и общината.

Заместник-кметът на старата столица Снежана Данева-Иванова откри работна среща между гостуващите дипломати и представители на Българската търговско-промишлена палата, която се проведе във Велико Търново.

Сн. Община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.