martineli

martineli

Британците се губят над 1450 пъти през живота си

Средностатистическият британец прекарва еквивалента на близо две седмици от съзнателния си живот в неведение къде се намира, пише в. “Дейли експрес”, позовавайки се на резултатите от проучване, направено по случай Националната седмица за разчитане на карти.
Въпреки че живее във време на усъвършенствани навигационни технологии, типичният поданик на Нейно Величество успява да обърка посоката средно 24 пъти в годината или над 1450 пъти през живота си.
Три четвърти от участниците в допитването не крият, че имат слабо или никакво чувство за ориентация. Това обаче явно не смущава жителите на Острова – един на всеки четирима не обича да пита непознати за посоката.
Разбивката по полове очаквано показва, че жените по-често признават необходимостта да бъдат ориентирани от случайни минувачи.
Анкетата разкрива още, че близо две трети от британците (65 процента) изпитват неувереност, когато им се налага да използват карти.
Според проучването една трета от жените смятат, че притежават по-добро чувство за ориентация от партньорите си. Същевременно над 60 процента от мъжете са уверени, че превъзхождат нежните си половинки в навигационните умения.
“Удивително е, че толкова често се губим, независимо дали в супермаркета, на летището или на напълно непознати места. Целта ни е да подобрим уменията на хората за разчитане на карти, както на хартия, така и на електронни устройства”, казва Ник Гилс, мениджър на поръчителите на проучването от Ordnance Survey Leisure.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *