Гимназията по туризъм стана посланик на Европейския парламент от Велико Търново

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ Е УЧИЛИЩЕТО ПОСЛАНИК НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Това е училището, което се класира на първо място в регионалното състезание по програма ЕВРОСКОЛА, изпреварвайки 11 училища от четири области през ноември 2016. Учениците, които са работили по програмата, са възпитаници на инж. Славка Проданова.

Това, което предстои по програмата, е провеждането на встъпителен семинар за учители, който ще се проведе през ноември. В началото на 2018 г. ще започне обучителният процес в избраните училища и ще бъдат изпълнени заложените дейности, сред които симулационни игри, провеждане на информационни кампании, честване на Деня на Европа и др. Този етап от програмата ще бъде оценяван от страна на Информационното бюро на Европейския парламент, а най-добре представилите се ще получат статут на училище посланик, както и възможност за участие в специализирани инициативи на Европейския парламент в Страсбург и Брюксел.

Над 140 училища са подали кандидатурите си да се включат в програмата за училища посланици на Европейския парламент. Избраните са само 30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.