Соня Богданова повали габровки в заключителните секунди

„Бъки” – „Етър-64” 27:28 (15:16)

 

С гол на Соня Богданова малко преди да изтече редовното време хандбалистките на „Етър-64” спечелиха с 28:27 дербито на женската „А“ група. В зала „Орловец“ в Габрово великотърновки пречупиха местния „Бъки”, като в интерес на истината можеха и по-рано да си осигурят крайния успех. Съставът на Йонка Генчева излезе напред с три гола още в началните минути на срещата. „Бъки“ изравни, но лидерката на тима Лидия Ковачева веднага беше хваната лично и последва нова серия от три безответни попадения във вратата на домакините за 3:6. „Виолетовите” водеха в резултата през по-голямата част от мача, като на почивката се оттеглиха с гол аванс, водейки с 15:16. В 40-ата минута преднината им вече бе три гола – 19:22. „Бъки” обаче намали до 21:22 и в 45-ата минута изравни за 24:24, връщайки интригата в залата. Последва и пълен обрат, като в 50-ата минута „бъкитата“ за пръв път в мача поведоха в резултата след две поредни попадения на Лидия Ковачева за 25:24.

75 секунди преди финалната сирена вратарката Деси Николова намери в контра Соня Богданова, която изравни – 27:27. Габровки тръгнаха за победен гол, но 15 секунди преди края на срещата времето им за атака изтече и последва нова контра, която Богданова завърши с победен гол за 27:28.

В оставащите секунди домакините се хвърлиха напред, но Десислава Николова бе на мястото си и „Етър-64” грабна ценната победа в зала „Орловец”.

Най-резултатна за гостенките бе Петя Кръстева с 12 попадения, по 4 имат Соня Богданова и Кристияна Караманлиева. С успеха етърки водят в класирането с пълен актив от 6 точки от три поредни победи.

„Етър-64“: Десислава Николова, Деница Иванова 2, Данислава Петрова 3, Ангелина Симеонова, Петя Кръстева 12, Соня Богданова 4, Кристияна Караманлиева 4, Мария Йорданова 3, Мирела Павлова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.