10 четения

Девет лесни за почистване места в дома, които винаги пропускаме

Американският Институт за домакинство разкри девет места в домове, подминавани при чистенето дори от най-старателните домакини, съобщи в. „Дейли мейл“.
Сре тях са дистанционното на телевизора, платнени пазарски чанти, метли и четки, клавиатурите, пералнята, хладилникът.
Дистанционното на телевизора
Ако се замислите за последния път, когато сте чистили дистанционното си, вероятно ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го ползвате отново. При все че телевизорът и поставката му вероятно са в списъка за почистване, повечето домакини забравят за дистанционното, въпреки че то е в ръцете им постоянно.
Платнени пазарски чанти
С постепенното излизане от употреба на найлоновите торбички, платнените пазарски чанти стават все по-разпространени. От института съветват да перем редовно пазарската си чанта, за да премахнем бактериите от нея. Освен това е хубаво след всяко пазаруване да почистваме остатъците от хранителни и други продукти.
Метли и четки
Точно както четките за грим, домакинските метли и четки също трябва да бъдат почиствани – или с прахосмукачка, или като ги накиснем в сапунен разтвор.
Клавиатурите
Клавиатурата на лаптопа или компютъра ни трябва да получава специално внимание при дезинфекцията, имайки предвид колко често работим с нея. Клавиатурата има 400 пъти повече бактерии, отколкото седалката на тоалетната чиния.
Чантата за спорт
Дрехите, с които ходим на фитнес, често отиват направо в пералнята след тренировка. Но не и раницата или сака, в които ги носим. Дори чантите, които не се побират в пералнята, можем да почистим със сода за хляб, за да се неутрализира лошата миризма от потта.
Пералнята
Най-много бактерии има в отделението за перилния препарат и по уплътнението на пералнята. Затова трябва да обърнем специално внимание на тези места, съветват експертите. Хубаво е да оставяме вратата на пералнята отворена между отделните пранета, за да се проветрява и да не се натрупва мухъл.
Рафтовете и чекмеджетата на хладилника
Специалистите напомнят, че в отделението за пресни зеленчуци в хладилника се натрупват множество хранителни остатъци. В резултат на това бактериите там се увеличават и е добре да го почистваме редовно. Те препоръчват на дъното да постелем кухненска кърпа.
Пространствата между уредите
Често трябва да пускаме прахосмукачката в пространствата между кухненските уреди или мебелите ни, защото там се натрупват мръсотия и прах.
Полилеите
Полилеите бързо се покриват с прах. За лесното им почистване може да използваме антибактериална мокра кърпа.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!