Начинание. Бизнесмен иска да прави части за метални изделия в Полски Сеновец

Местният парламент даде зелен семафор за приватизация на цеха на общинска фирма „Подем“

 

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА инвестиционното предложение на търновската фирма „ Ферокомплект“ с едноличен собственик Мирослав Палазов. 48-годишният бизнесмен предлага да инвестира в цеха на общинската фирма „Подем“ в Полски Сеновец, където сега се правят електрически тенджери, стерилизатори за буркани и печки. Според офертата до местния парламент „Ферокомплект“ ЕООД има дългогодишен опит в областта на корабостроенето, кораборемонта и общото металообработване. Стратегията на дружеството и проучванията на пазара предизвикали интерес към производствените мощности на цеха в Полски Сеновец.

На сесията в края на септември за начинанието на Мирослав Палазов са гласували 15 от 16-те съветници в Полски Тръмбеш. С това решение цехът в Полски Сеновец се включва с списъка за приватизация на общински обекти за тази година. Поземленият имот е с площ 9600 кв. м заедно с три халета и административна сграда. Тепърва ще се прави приватизационна оценка и правен анализq след което Общинският съвет трябва окончателно да си даде съгласието за продажба на инвеститора ЧРЕЗ ПУБЛИЧНА ТРЪЖНА ПРОЦЕДУРА, В КОЯТО МОЖЕ ДА ИМА И ДРУГИ КАНДИДАТИ.

„… Всичко е в сферата на добрите намерения. Ние ще се явим на тръжната процедура и ако условията на общината ни устройват, ще играем на търга. Всичко обаче зависи от пазарната икономика и засега не мога да кажа нищо категорично. Ако всичко се случи и ние купим цеха, може би ще правим части за метални изделия. Но пак казвам, че това са само добри намерения“, коментира Мирослав Палазов. Той допълни още, че има доста добри условия за бизнес в община Полски Тръмбеш и доста европейски проекти, които ще бъдат отворени тепърва точно за такива общини. За въпросния обект обаче може да се явят и други кандидати, макар повод за решението на съветниците да е именно инвестиционното предложение на „Ферокомплект“. Дружеството има доста богат предмет на дейност и е регистрирано преди 10 г. от други собственици.

ОСВЕН ТОЗИ ОБЕКТ В СПИСЪКА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИ имоти има още три. Незастроен урегулиран поземлен имот от 2115 кв. м в Петко Каравелово чака своя собственик. В Полски Тръмбеш има терен от над 16 дка, също пуснат за продажба. Бившият ресторант в Орловец с площ от 340 кв. м и 192 кв. м застроена площ също е в приетия план за приватизация на общината за тази година.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *