Николай Хаджидончев с „Медицински Оскар 2017“

Коренякът от Полски Тръмбеш Николай Хаджидончев е награден тези дни с една от най-престижните награди „Медицински Оскар 2017“. 52-годишният фармацевтичен бос е получил наградата на вълнуваща церемония в София, където са отличени лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими, хуманни и отговорни постижения. Наградата е връчена на изпълнителния директор на „Актавис“ за социална отговорност и човешки ресурси, а номинацията е от пациентски организации „Заедно с теб“.

Николай Хаджидончев беше преизбран за председател на Управителния съвет на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА) тази пролет с мандат още две години. Един от най-известните хора от Полски Тръмбеш има над 15-годишен опит във фармацевтичната индустрия. От октомври 2011 г. до 26.08.2016 г. той е генерален мениджър на Teva Pharmaceuticals България. След придобиването на „Актавис“ от „Тева Фармасютикълс“ от август 2016 г. Николай Хаджидончев е изпълнителен директор на „Актавис“ ЕАД – търговската част на обединената компания в България.

Той е сред сериозните дарители в своя роден град, а баща му Евгени Хаджидончев е сред първите самодейци в града. Дядото, чието име носи фармацевтичният бос, е сред първите аптекари в града. Николай Хаджидончев е известен и с хобито си на гмуркач в световните морета и океани.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *