Със 105 разкрити престъпления полицията посреща своя празник | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Със 105 разкрити престъпления полицията посреща своя празник

Публикувана на: 25.10.2017г. 230 прегледа

Екип от 36 служители бди за сигурността на над 14 000 души в общината

 

Полицията в Полски Тръмбеш посреща своя професионален празник 8 ноември със 105 разкрити престъпления. От януари 2017 година в общината са регистрирани 182 престъпления, от които 176 криминални и 6 икономически. От тях са разкрити 100 криминални и 5 икономически. Върху останалите се работи за постигане на тяхното разкриване и доказване на виновните лица.

От началото на 2017 година на територията на община Полски Тръмбеш има регистрирано едно тежко престъпление – блудство, при което с общите сили и професионализъм на служителите от охранителна и криминална полиция извършителите са установени и изправени пред правосъдието.

Със съдействието на Община Полски Тръмбеш във всички населени места е монтирано модерно видеонаблюдение, което улеснява и подпомага дейността на служителите от РУ – Полски Тръмбеш, в борбата с престъпността. Районно управление на МВР – Полски Тръмбеш, обслужва община Полски Тръмбеш с територия 472 кв. км и население 14 451 жители. 36 служители работят за сигурността на жителите на общината, от които 3 жени в администрация; 4 жени с полицейски правомощия: 2 в криминална полиция, една в охрана на обществения ред и една разследващ полицай, и 29 мъже, разпределени в охрана на обществения ред, контрол на пътното движение, охранителна полиция, криминална полиция, оперативна дежурна част, разследващи полицаи, администрация по кодекса на труда.

В помощ на шефа Марин Маринов са началник-група „Криминална полиция“ старши инспектор Силвия Атанасова и началник-група „Охранителна полиция“ старши инспектор Михаил Михайлов. За контрола на пътното движение и спокойствието по улиците на общината се грижат четирима младши автоконтрольори, един полицейски инспектор и служителите от охрана на обществения ред, които строго следят за спазването на Закона за движение по пътищата, обществения ред и спокойствие на гражданите. През тази година за по-доброто изпълнение на служебните задължения на служителите от „Пътен контрол“ в РУ – Полски Тръмбеш, бе зачислен нов служебен лек автомобил „Киа Сийд“, оборудван с модерни камери за видео- и аудиоконтрол.

Няма българин, който да може да работи, но да не може да се весели. Тук е моментът, в който трябва да отбележим, че полицейските служители от РУ – Полски Тръмбеш, освен да работят, намират време и да се веселят. Всяка година отбелязват традиционните, професионалните и национални празници с културно-масови мероприятия, които сближават колектива. От 2016 година отново е възродена традицията да се прави календар със снимка на служителите от управлението. И тази година отново ще има такъв.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *