22 четения

Честват 50 г. от създаването на детската музикална школа

Куп награди в страната обраха тази година самодейците от Полски Тръмбеш

 

Юбилейно честване в салона на НЧ „Отец Паисий 1905” по повод 50 години от създаването на детската музикална школа е културното събитие, което се очаква в края на октомври. Първите преподаватели са били Пенка Станчева и Христо Христов с класове по пиано и акордеон, а по-късно през годините са се появили и по гъдулка, вокално и народно пеене. Към днешна дата има клас пиано и вокално пеене и детска театрална школа.

За радост на жителите на града има много театрални постановки, които се играят при пълен салон, което показва  че хората жадуват за културни развлечения. Миналата седмица се игра „Забранено за смях” на ДДТ Търговище, а на 30.10.2017 – „Крадецът на праскови” на театрално-музикален център. Вече бе излъчен и филмът „Левски” на дружество „Незабравима България” с режисьор Искрен Любомиров.

Двата вокални състава при читалището взеха участие и завоюваха доста награди на национални фестивали. ВГ „Сияние“ получи плакет и парична награда от сдружението на хотелиерите в Чепеларе във второто издание на фестивала „Полъх от минали мечти“ и второ място от фестивала „Шуменски вечери”. ВГ „Вдъхновение” се завърнаха с две трети награди за групата и за дует

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Славка Петрова и Киро Маринов от фестивала „Красив роман е любовта” в Созопол, както и втора награда за групата, специална награда за най-добър съпровод на Петър Петров и втора награда за дуета Славка Петрова и Киро Маринов и покана за участие в телевизионното предаване на Бони Милчева „Минаха години” от фестивала „Пей сърце“ в Кюстендил.

Библиотеката при читалището осъществи успешно своята ежегодна лятна работилница, в която тази година взеха участие около 100 деца. Трудът им бе представен в организирана изложба, с която стартираха празниците на града миналия месец, а децата получиха награди лично от кмета Георги Чакъров.

Много дарения на книги от читатели получи библиотеката. Беше закупена ученическа литература със средства от общината на стойност 500 лв. и художествена – на стойност 400 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!