66 четения

Актрисата Типи Хедрън призова жените да свидетелстват за агресивно поведение, на което са били жертви

Актрисата Типи Хедрън, която обвини британския режисьор Алфред Хичкок в сексуален тормоз, окуражи жените да свидетелстват за агресивно поведение, на което са станали жертви, предаде Франс прес.
„Продължавайте в същия дух – това е единственият начин да се сложи край на това“, каза тя пред телевизия Скай.
След разразилия се скандал с продуцента Харви Уайнстийн, който е обвинен в сексуален тормоз от много актриси, през последните няколко дни в медиите и социалните мрежи заваляха свидетелски показания от жени, които са знаменитости или не толкова известни и твърдят, че са били жертви на сексуален тормоз.
„Трябва да се говори за тези действия, имаме право да изразим онова, което чувстваме по повод подобни неща“, допълни Хедрън. В публикувана миналата година автобиографична книга тя разкри, че легендарният режисьор се хвърлил върху нея на задната седалка в автомобил и че я притиснал на снимачната площадка, настоявайки да го докосне. „След като отказах, Хичкок ми каза, че ще провали кариерата ми – разказа актрисата. – След това станах, отправих се към вратата и му отвърнах „Прави каквото искаш“. Смятам, че това бе най-хубавото затръшване на врата.“
Актрисата и активистка за защита на животните стана световноизвестна с участието си в шедьовъра на Хичкок „Птиците“, излязъл по екраните през 1963 г. Тя поясни, че сексуални нападения над жени има не само в Холивуд, но че за тях се говори, защото Холивуд е привлекателен и защото в случая става въпрос за известен продуцент. „Няма никаква причина това да бъде толерирано“, увери майката на Мелани Грифит, отбелязвайки, че младите трябва да се научат какво могат да приемат и какво – не.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!