Очаква се скандално заседание на местния парламент, опозицията ще разпъва кмета Даниел Панов с питания

Правят ли улици, без да подменят ВиК, и кой колко получава от общинската хазна по частни договори са най-интересните въпроси

 

СЕДЕМ ТЕЖКИ ПИТАНИЯ ЗА НЯКОИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОЧАКВАТ КМЕТА ДАНИЕЛ ПАНОВ НА ДНЕШНАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ. Рекордният брой въпроси към градоначалника, по които той ще дава обяснения, са поставени от представители на различните опозиционни партии в местния парламент. Един от най-интересните е за обществените поръчки, направени през последната година. От групата на БСП изтъкват факта, че местният парламент не контролира по никакъв начин процеса и искат да знаят дали кметството има механизъм за установяване на конфликти на интереси и дали има засечени такива случаи.

ЧЕРВЕНИТЕ ПИТАТ И ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОРИ, КОИТО ОБЩИНАТА Е СКЛЮЧИЛА ПО РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ УСЛУГИ ЗА ПЕРИОД ОТ 5 Г. Опозиционерите подсказват недвусмислено в питането си, че очакват да получат конкретика дали в списъка с разплатените суми има активисти на ГЕРБ или техни близки.

ОТ ГРУПАТА НА „РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК“ СА ПОИСКАЛИ ПУБЛИЧНО ДА НАУЧАТ ДАЛИ УЛИЦИТЕ В СТАРАТА ЧАСТ, КОИТО В МОМЕНТА СЕ ПРАВЯТ ЗА 11 МЛН. ЛВ. ПО ПРОГРАМАТА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ“, са с подменена ВиК система, над която се строи. Десните неофициално визират ул. „Гурко“, чиято настилка е почната, но без да се сменят допотопните водопроводи и канали под нея. Реформаторите се интересуват и как ще се покрият предварителните разходи по неодобрените проекти по Трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Съветниците изтъкват, че от внесените седем проекта Велико Търново е отхвърлено по шест, а за тях предварително са направени сериозни харчове.

Съветникът от АБВ адв. Николай Илчев пък настоява да научи от кмета дали Община Велико Търново извършва контрол на запрашеността на въздуха и какви точно мерки взема срещу този проблем. По общо мнение днешното заседание ще бъде най-скандалното в двата мандата на кмета Даниел Панов.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *