75 четения

Удар. Заловиха мулета на телефонни измамници с 11 800 лева в центъра на Павликени

Сумата върната на 90-годишна, която още не вярва, че парите й са спасени от истинската полиция

 

БДИТЕЛНАТА ПОЛИЦИЯ В ПАВЛИКЕНИ СПИПА НА МЯСТО В ЛЕКА КОЛА БАБА, ДЯДО И ВНУК с найлонова чанта с 11 800 лева. Парите са взети малко по-рано от тротоара пред дома на 90-годишна самотна старица в града. Два дни преди това тя била изнудвана и жестоко заплашвана от телефонната мафия в ролята на полицаи, които уж преследват измамници. С бастун в ръка старицата отишла в банката и изтеглила спестяванията си, които после оставила пред вратата си на пътя по указания по телефона. Не се оплакала на никого, нито пък позвънила на тел. 112. Била примряла от страх след заплахите на мафиотите.

ИСТОРИЯТА ВЕРОЯТНО Е ЩЯЛА ДА ОСТАНЕ НЕРАЗПЛЕТЕНА, ако във вторник униформените от Павликени не са забелязали лек автомобил „Пежо“, който обикаля край сградата на полицията в центъра на града. Тримата в колата – възрастни мъж и жена и младеж, се държали съмнително. Полицаите били сигурни, че хората не са от града и затова проследили колата. Тя спряла пред къщата на 90-годишната баба и младият мъж взел найлонова чанта. После веднага пежото било спряно за проверка и на задната седалка били открити 11 800 лева.

За разпит били задържани 68-годишният И. П., возещата се до него 67-годишна А. П. и 29-годишният И. И. Тримата се оказали дядо, баба и внук от Ветово. Внукът Иван бил от познатите на МВР телефонни измамници. Бабата и дядото не били осъждани и в случая той ги ползвал за компания да прибере парите в ролята на мулета. В чантата с огромната сума имало и мобилни телефони и извлечения от банкова сметка на възрастната жена от Павликени.

НЯКОЛКО ЧАСА ИСТИНСКАТА ПОЛИЦИЯ ЗВЪНИЛА И ТРОПАЛА ПО ВРАТАТА НА бабата, докато най-после тя се уверила, че това е МВР, а не мнимите, които предния ден я принудили да си изтегли парите, за да не бъдат взети от измамниците. Самотната старица била в шок и още не можела да осъзнае какво точно се е случило с нея, тя мислела, че помага при тайна полицейска операция и е в помощ на държавата. Вчера за 24 часа бе задържан само внукът Иван И., а бабата и дядото са пуснати в ролята на свидетели. Разследването по случая продължава, защото още не било ясно на кого е трябвало да бъдат предадени парите и кои са поръчителите на измамата.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!