martineli

martineli

Експерт препоръча да не отстъпваме място на възрастните в градския транспорт

Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в градския транспорт, защото това е вредно за здравето им, съобщи в. “Дейли мейл”.
Стоенето е полезно за възрастните и не е добре да ги насърчаваме да са по-малко активни. Роднините трябва да настояват възрастните им близки да се качват по стълбите, вместо да взимат асансьор, да ходят на пазар и да носят сами торбите с покупките.
Проф. Мюир Грей от Оксфордския университет призова пенсионерите да се стараят да останат физически активни и да не се превръщат в бреме за здравната система. Според него най-възрастните трябва да ходят поне по 10 минути на ден.
Изследвания установиха, че само 2 процента от възрастните хора, изпълняват препоръките за движение. Ортопедът Скарлет О’Мали каза, че на напредналите години не трябва да се гледа като на “време за почивка”. “Хората трябва да са активни, независимо колко възрастни са. Те трябва да са движат повече”, настоя тя.
Всеки възрастен трябва да има поне 150 минути умерена физическа активност седмично и да прави упражнения за основните мускули (крака, ханш, гръб, корем, гърди, рамене и ръце) поне два пъти седмично.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Един коментар за “Експерт препоръча да не отстъпваме място на възрастните в градския транспорт

  • 27.10.2017 в 21:19
    Permalink

    “Същия експерт препоръчва, че за здравето на пенсионерите е много полезно да вземат малка пенсия, защото много пари водели до преяждане и разврат. Малкото пари водели до здравословен начин на живот – мляко и хляб, брана на билки, работа на село за да свържеш 2-та края. В заключение експерта препоръчва че може би най-добре за възрастните хора ако не са живи”

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *