Новини

Куклените си представления възстановява търновският театър

ПРИКАЗКАТА ЗА ТРИМАТА БРАТЯ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА ИГРАЯТ ТЪРНОВСКИТЕ АРТИСТИ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ СИ АРТИСТИ. През 2014 г. популярната приказка беше превърната във фолклорен спектакъл с национални мотиви и настроение, а сега трупата МДТ „Константин Кисимов“ възстановява спектакъла си, който е подходящ не само за деца, а и за възрастни. Представлението е на 28 октомври от 11 часа на камерна сцена.

Сценографията е подготвена така, че представлението да бъде мобилно и да се играе не само в сградата на театъра, а и в детски градини и училища извън и във Велико Търново, сподели директорът Васил Вълчев. Цветният спектакъл е дело на младия режисьор Даниела Христова, която работи в кукления театър в Добрич и има повече 15 спектакъла зад гърба си.

Тя предлага една по-различна трактовка на популярната приказка. Според нейния прочит водеща е темата за любовта. Драматизацията е на Мирослав Стоилов. Над сценографията е работила Христина Стоилова, а оригиналните кукли са правени в ателиетата на МДТ специално за този спектакъл. Музиката също е писана за тази постановка, а неин автор е Владимир Джамбазов.

На три актриси, които са част от драматичната трупа на театъра, са поверени различните роли в приказката. С предизвикателството да играят с кукли за втори път повече от успешно се справят Силвия Шекилова, Лиляна Борисова и Стефка Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *