66 четения

Правят нови настилки по улица „Гурко“, водопроводите отдолу на решето

Чакаме от регионалното министерство допълнителни пари

 

ЕМБЛЕМАТИЧНИ УЛИЦИ В СТАРАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА РАЗКОПАНИ ЗАРАДИ ПОДМЯНА НА НАСТИЛКИ и чак тогава става ясно, че по тях не са подменяни водопроводите, повечето от които са на решето. Скандалният случай засяга и една от най-живописните великотърновски улици – „Генерал Гурко“. „Чакаме пари от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за отпускане на допълнителни средства за подмяна на водопроводите. Уведомили сме ги какво се случва“, каза по време на заседанието на Великотърновския общински съвет в четвъртък кметът Даниел Панов. Той отговори на питане на „Реформаторския блок“ за ремонта на улиците и защо преди да се прави нова настилка, не са сменяни тръби и канали.

По данни на кмета общината е изпратила уведомления до енергото, ВиК и газификационното дружество, за да предоставят информация дали предвиждат подмяна на системите си в тази градска зона, през февруари 2015-а, но не стана ясно какво са отговорили трите дружества. Междувременно от кметството провеждат процедури за изпълнител и в началото на септември стартират строително-ремонтните дейности по улиците. Месец по-късно обаче в общината е получено писмо от „ВиК Йовковци“, в което се казва, че в доста от отсечките, които са обект на проекта, има водопроводи, които са в окаяно състояние, и реконструкциите секват.

УЛИЦА „ГЕНЕРАЛ ГУРКО“ Е РЕКОНСТРУИРАНА ПРЕЗ 70-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК СЪС СРЕДСТВА НА ОБЩОНАРОДНИЯ КОМИТЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Именно затова от кметството са разработили специален проект за реставрацията на отсечката на стойност 1,4 млн. лв.

С ЧАСТ ОТ СРЕДСТВАТА ЩЕ СЕ ПРЕНАРЕДИ ОСНОВНО КАЛДЪРЪМЪТ, КОЙТО Е ЗАПАЗЕН ОЩЕ ОТПРЕДИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО. Предвидено е да се направи над половин километър нова настилка. Изпълнител е консорциумът „Геоплан инфраструктура“, който включва компаниите „Планекс инфраструктура“ и „Геоплан кънстръкшън“ на бизнесмена Пламен Дешков. Реконструкция е предвидена и за малките пресечки на „Генерал Гурко“ – улиците „Колю Фичето”, „10 февруари”, „Пролет”, „Митрополит Панарет Рашев”, „Александър Добринов”, „Ефрем Попхристов”, „Д-р Лонг”, „Максим Райкович”, „Тунел“, „Шейново” и „Силвестър Пенов”.

Строителството обаче спря заради неподменените водопроводи. Все още не е ясно кога и как Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще отпусне допълнителни средства за подмяната им и в какви срокове ще стане тя. Едва след като се случи това, отсечките в старата част ще имат нови настилки.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Правят нови настилки по улица „Гурко“, водопроводите отдолу на решето

 • 27.10.2017 в 16:27
  Permalink

  Значи типично по ганьовски винаги за всичко се чака последният момент и даже тогава нищо конкретно не се прави ами някой тръгнал да пита някой друг, какво възнамерявал да прави…Страшни сте….Междувременно докато си играете на питане с писма, зимата дойде. От министерството чакали пари ….Гениално…. Сетихте се навреме за проблема с допотопният водопровод…Дайте заради почесване по канцелариите в общината да се провали и този проект, както със улица Крайбрежна ама явно на никой не му пука особенно…нали заплатите си вървят а виновността се размива в общата безотговорност…

  Отговор
 • 27.10.2017 в 18:01
  Permalink

  тая Ембламатична ул. , не с е ли прави пррееди 4 годни? из основи …Така е да подадем проект,,,да от=пуснат парии,,,да има Раааботта…пък изпълнитела,,,, ще взема половината,,, (ще назначи, под изпълнител…синът, ще създаде Дъъщерни фиирмии, Ии все така… доо ,
  края на Света,. Ама “Общественните пооръчки“ , са всее, фамилно свързани /,,….

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!