13 четения

Програма на приют за животни превъзпитава проклети котки, като ги праща на работа

Програма на приют за животни във Филаделфия, САЩ превъзпитава проклети домашни котки, като ги праща да работят при частни собственици или учреждения, предаде Асошиейтед прес.
Приютът превърнал в реалност идеята си да праща драскащите, хапещите и непослушни домашни любимци при собственици на хамбари и конюшни, където да ловят мишки. Началото поставили още преди 4 години. В настоящето обаче от котките за превъзпитаване могат да се възползват също заводи и складове, използвайки ги като екологичен контрол по вредителите.
„Част от причините котките да бъдат опитомени е желанието на стопаните да се оттърват от популацията на гризачи. Ние се възползвахме от естествените инстинкти на тези домашни любимци да ловуват и въз основа на това направихме програма“, каза говорителката на организацията Ейм Дормини.
Котките са ваксинирани, кастрирани и безплатни. Задължение на собствениците на обектите, които ги приемат, е да осигуряват храна, вода и да полагат грижи за новите си служители.
В САЩ има редица приюти с подобни програми. Един от първите, който се намира в Лос Анджелис, търси работа за непокорни котки от 1999 г.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!