НАЦИОНАЛНИЯТ МУЗЕЙ НА ОБРАЗОВАНИЕТО ПРЕДСТАВЯ „ТЕХНИЯТ ДЕН – ВРЕМЕНА, СЪБИТИЯ И ЛИЧНОСТИ”

Националният музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово инициират поредица от прояви през месец ноември под наслов „Техният ден – времена, събития и личности”. Проявите, които ще се превърнат в ежегодна традиция, тази година са по повод  95 години от първото честване Деня на народните будители и 135 години предучилищно образование в България. Ноемврийските събития се провеждат под патронажа на Министерството на образованието и науката.

На 30 октомври от 11.30 часа в НМО ще бъде открита фото-документална изложба  „Отдаденост”, посветена на Пенка Касабова –  първата българка с висше образование по специалността Предучилищно възпитание. Изложбата е на музей „Борис Христов”. При гостуването в Габрово в експозицията са включени и оригинални материали, дарени на Националния музей на образованието от Виолета Цонева – родственица на Пенка Касабова.

Същия ден, от 12.00 часа в Актовата зала в Националната Априловска гимназия ще бъдат обявени и тържествено връчени наградите в двата модула  „Постери” и „Мултимедийни презентации” на Първия национален ученически конкурс „Времена и будители”.

На 15 ноември в НМО ще се проведе кръгла маса „Будителите от миналото и учителите, вдъхновители на новото време”, на която ще бъдат представени добри училищни практики. Участниците ще се запознаят с нови мултимедийни методически помагала на Националния  музей на образованието.

В рамките на ноемврийските инициативи е предвидена среща на музейни специалисти с педагогически кадри по повод Центъра и интернет платформа „Музейно училище”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *