32 четения

ВРЕМЕТО за 31 октомври. Вторник и сряда слабо захлаждане, затопляне след четвъртък

Вторник ще има незначителна облачност до ясно. През по-голямата част от деня ще духа силен вятър от запад-северозапад. Късно след обяд и вечерта вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5 гр. За В. Търново се очаква минимална температура 3 гр.

Максималните температури ще бъдат между 8 и 11 гр. За района на В. Търново се очаква максимална температура 9 гр.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа бурен вятър от северозапад с тенденция късно след обяд и вечерта да отслабне. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 2, на 2000 м – около минус 8.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.6 през 1992 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 5.1 гр. през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 6 часа и 50 минути и ще залезе в 17 часа и 12 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

От вторник до четвъртък ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. В сряда и четвъртък вятърът ще отслабне. В петък и събота ще има променлива облачност, с временни увеличения до значителна и ще духа слаб до умерен вятър от запад. В неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна облачност. Сутринта в понеделник около големите водоеми на места ще има намалена видимост и мъгла, която ще се разсее още преди обяд. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо.

Във вторник и сряда се очаква слабо захлаждане. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4 гр. във вторник и между минус 2 и 1 гр. в сряда, максималните – между 8 и 11 във вторник и между 10 и 13 в сряда. От четвъртък до понеделник се очаква затопляне. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр., максималните – между 15 и 20.

Над западните и централни части на Стара планина от вторник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Във вторник ще духа бурен вятър от северозапад с тенденция късно след обяд и вечерта да отслабва. В сряда и четвъртък вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад. Максималните температури на 1200 м във вторник ще бъдат около минус 2 гр. В сряда ще се повишат до 1 – 2 гр., в четвъртък ще бъдат около 6. В петък и събота ще преобладава време с променлива до значителна облачност и силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4 – 5 градуса. В неделя и понеделник ще има незначителна до променлива облачност. Вятърът ще бъде умерен до силен от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще се повишат до 10 – 11 гр. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с 5 – 6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *