Новини

Общинските съветници в старата столица дариха средства за лечението на Никол

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ И МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ВКЛЮЧИХА В БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА 13-ГОДИШНАТА НИКОЛ ГЕОРГИЕВА. Момичето от старата столица е диагностицирано със заболяването сарком на Юинг и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина, за което са необходими 165 000 евро.

По време на редовната сесията на Общинския съвет в четвъртък кметът Даниел Панов предложи за гласуване извънредна точка за отпускането на 2000 лева от бюджета на Община Велико Търново. Съветниците в местния парламент подкрепиха предложението и решиха да дарят допълнителни 3000 лв. от средствата, предвидени за разходи на Общинския съвет.

„Специални благодарности и признателност изказвам на децата на Велико Търново, които подеха такава мащабна кампания за събиране на средства за Никол, обхванала всички училища и детските градини. Те ни показаха как трябва да се обединяваме и да работим заедно, а не да се делим“, заяви от трибуната кметът Даниел Панов. Общинската съветничка Калина Широкова призова колегите си да дарят по едно свое месечно възнаграждение в помощ на момичето, като за целта е поставена дарителница, която ще е на разположение на местните общинари няколко дни.

В общинската администрация, общинските търговски дружества и предприятия, както и в детските градини в града бяха събрани над 3000 лева. Сумата е преведена по банковата сметка на Никол. В сградата на кметството и на общински структури има поставени дарителници, в които също ще бъдат набирани средства за детето.

1874.20 лева бяха събрани в четвъртък на мача „Етър ВТ“ – „Септември“. На стадион „Ивайло“ имаше урни, поставени от фенклуб „Етър“, в които зрителите подкрепиха благородната кауза.

Всеки, който желае да помогне на Никол, може да го направи с дарение на разкритата банкова сметка: IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT), код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF, за Никол Йорданова Георгиева. Дарения могат да се направят и чрез финансовата платформа PAYPAL на адрес: nadq_2009@abv.bg.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *