Новини

Общинар с акции в частна фирма разпределял общинска поръчка

БСП предаде на кмета Панов данни за тежък конфликт на интереси

 

ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛ С ВИСОК ПОСТ В МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЛ КОМИСИЯ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, които дал на фирма, в която имал акции. Същият служител преди това посочил в декларацията си за конфликт на интереси свързаността си с частната компания, но въпреки това й поверил работата, финансирана от общинската хазна. За фрапиращия конфликт на интереси бе сезиран кметът Даниел Панов по време на последното заседание на Общинския съвет. От името на групата на БСП това направи Стоян Витанов, като преди това попита от трибуната дали има случаи в общината на наказани чиновници заради конфликт на интереси. След като получиха отрицателен отговор, той и колегите му предадоха папка с документи, която уличава подчинения на Панов.

„Имена няма да споменаваме засега, но чакаме да видим кметът дали ще го уволни. Ако това не стане, уведомяваме партийния му лидер и прокуратурата. Изискали сме и детайлна справка за гражданските договори на общината, с които са платени крупни суми и то за дейности, за които има административни звена. Имаме предварителна информация, че с подобни договори са активисти на ГЕРБ и техни близки и роднини. Не искаме да правим В. Търново второ Хасково с наплетените роднини и партийци, но хората имат право да знаят истината“, коментираха червените.

„Виe мoжe дa cи зaмълчитe, дa пpeдлoжитe нa тoзи чoвeк дa нaпycнe, дa гo ocвoбoдитe, дa гo yвoлнитe диcциплинapнo или дa гo дaдeтe нa пpoкypaтypaтa. Пopъчкaтa минa и зaминa, пpeдпoлaгaм, чe и oбeктът вeчe e нaпpaвeн. Нo иcкaмe дa ни инфopмиpaтe кaтo cъвeтници кaкъв e peзyлтaтът oт вaшaтa личнa пpoвepкa“, зaяви Витaнoв oт тpибyнaтa. Toй пocoчи, чe пo oбщecтвeнитe пopъчки щe пpeдcтoят oщe тeжки paзгoвopи.

ДАНИЕЛ ПАНОВ ОТГОВОРИ ВЕДНАГА: „Ще проверя данните на съветниците и ще реагирам. Предоставям и справка за гражданските договори, но това няма да стане веднага, защото документите са обемни и ще трябва да се подготвят. Искам да кажа, че на граждански договор с общината е и активист на БСП, който обаче е добър експерт. Никога не съм делил хората по партийна принадлежност, а по капацитета им“.

Стилян НАЙДЕНОВ

One thought on “Общинар с акции в частна фирма разпределял общинска поръчка

  • Е, те декларациите на служителите са публични в сайта на Общината, пък и вие, Борба, не сте ли писали за въпросния служител? Тогава що не направиха нищо, гледам новината за този, за който си мисля, че е от преди повече от година?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *