Иван Владимиров и Теодора Иванова триумфираха на гимкхана „Раховец 2017”

Иван Владимиров и Теодора Иванова са победители в генералното класиране, съответно при мъжете и жените, в кръг от шампионата по гимкхана „Раховец 2017” в Горна Оряховица.

Общо 35 състезатели – 27 мъже и 8 жени, се впуснаха надпреварата, организирана от СККА „Етър Рейсинг“ със съдействието на Община Горна Оряховица и спомоществователството на много фирми.

Състезанието премина в три манша, по две схеми на подреждане на конусите по трасето. Любопитно е, че по време на състезанието всеки участник трябваше да бъде с поставен обезопасителен колан, тъй като най-голямото наказание – 60 наказателни секунди, се налага именно заради липса на колан.

Първи в генералното класиране при мъжете с общо 25 т. се класира Иван Владимиров със ситроен, който се състезава в клас „Модифицирани автомобили”. Той премина по трасето общо за 2:48:06. Втори е Людмил Влахов с пежо, трети Николай Георгиев със ситроен. И тримата преодоляха трасето без наказателни точки. При жените първа в генералното класиране с 25 точки е Теодора Иванова със ситроен. Времето на състезателката е 3:00:57. На второ място се класира доайенът сред автомобилните състезатели 66-годишната Констанца Томова с фиат, произведен през 1973 г. Трета в генералното класиране се подреди Пламена Раева със ситроен. В отборното класиране първи е тимът на „Боила“, втори са „ИноМоушън Рейсинг“, а трети – СККА „Етър Рейсинг“.

В Горна Оряховица се реши и крайното класиране за шампионата, като напрежение и неизвестни имаше до третия манш на последния, шести кръг от първенството.

Преди официалната обработка на всички резултати шампион за 2017 г. е Иван Владимиров, който печели генералното и класирането в модифицирания клас. В СТОК 1 шампион е Калин Стефанов от „Етър Рейсинг”. При дамите в генералното първа е Теодора Иванова, а Констанца Томова е шампион на СТОК 1.

Купите на призьорите връчиха президентът на „Етър Рейсинг” Димитър Стефанов, кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и представители на спонсорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *