Ръцете издават кръшкачите

Хората са склонни или да бъдат верни или да кръшкат. За да преценим към кой „лагер“ спадаме самите ние или потенциален партньор, е достатъчно да хвърлим поглед към ръцете, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на резултатите от британско проучване.
Издайник на кръшкачите се оказва техният показалец, според изследователи от университетите на Оксфорд и Нортумбрия.
Авторите на проучването разделят мъжете и жените на две основни групи. Към едната спадат индивидите, които предпочитат дълготрайна любов, докато към другата се числят склонните към краткосрочни флиртове.
За целите на изследването специалистите са анализирали данни за 1314 мъже и жени и са отчели съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст.
Изследователите са установили, че индивидите и от двата пола с по-къс показалец в сравнение с безименния пръст са по-склонни към изневяра.
Хората, при които дължината на показалеца и безименния пръст е приблизително еднаква, са по-верни и предпочитат дълготрайните връзки.
Размерът на пръстите зависи от степента на излагане на хормона тестостерон в майчината утроба, обясняват учените.
„Човешкото поведение се влияе от редица фактори. Вътреутробното развитие също може да окаже ефект, макар и едва доловим, върху нещо толкова сложно като сексуалните отношения“, казва Робин Дънбар от изследователския екип.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.