63 четения

Медали и отлични лични постижения за плувците на „Царевец ВТУ“ в „Нова Орестиада“

Над 450 състезатели от Гърция, Турция и България, разделени в седем възрастови групи, участваха в международния турнир по плуване „Нова Орестиада“ в Гърция.

Великотърновският клуб „Царевец ВТУ се представи с 32 състезатели, спечелили общо 55 медала, от които 20 златни, 21 сребърни и 14 бронзови. При юношите и девойките Преслав Маринов взе 3 златни и 1 сребърен медал. Мартин Христов е с три първи места, Тонислав Събев и Вероника Христова са с по две златни и едно сребърно отличие.

Две първи и две втори места е активът на Ралица Митева, а Самуил Николов е с едно първо и две втори. Донна Папазова е първа и трета, Таня Недялкова два пъти финишира втора и веднъж трета.

Сребро и бронз взе Ива Георгиева, Константин Стоянов, Йоана Христова, Калоян Хистов, Магдалена Василева и Йоан Иванов се завърнаха с по едно бронзово отличие.

При децата Петър Хаджииванов финишира три пъти първи в „Нова Орестиада“, Красен Кънчев е с пълен комплект медали, Николай Куцаров със злато и сребро, Михаил Бъчваров с две сребърни е едно бронзово отличие. Виктория Стефанова, Давид Балъков и Камен Димитров са с по един сребърен медал, Сиян Дойчев, Десислава Петрова и Калина Донева с по един бронзов. При щафетите (2 момичета и 2 момчета) Калина Донева, Велислава Куковска, Николай Куцаров и Камен Димитров са първи в свободната щафета и втори в съчетаната. При юношите и девойките съчетаната щафета в състав Ралица Митева, Преслав Маринов, Тонислав Събев и Йоана Христова спечели сребърен медал, а в свободната – бронзов.

„Като цяло направихме много силно състезание. Това е състезанието с най-много спечелени медали от нас. Освен медалите радостно за мен е и че го направихме с много силни резултати, с много лични постижения както от медалистите, така и от тези, които не успяха да се качат на стълбичката“, коментира треньорът Панайот Паздерков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!