9 четения

Отечественият съюз във В. Търново отбеляза 75-ата си годишнина

НАД 200 ДУШИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ВКЛЮЧИХА В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА 75-АТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОТЕЧЕСТВЕНИЯ СЪЮЗ. Празничното събитие се проведе в Голямата зала на общината, събирайки членове и симпатизанти на организацията. Областният председател Станка Палазова припомни значимостта на Отечествения съюз за развитието на българското общество. Историкът проф. Христо Глушков представи доклад за историята и дейността на Отечествения фронт, преименуван през 1990 г. на Отечествен съюз. Той определи три етапа в дейността на организацията и описа подробно заслугите й за формирането на антифашистко правителство, както и за запазване целостта на България след Втората световна война.

На почетното събрание присъства и председателят на Националния съвет на Отечествения съюз Симеон Симеонов, който награди 52 души от областта, членове на ОС. Най-голямото отличие – почетния знак на организацията, бе връчен на Станка Палазова.

Областният председател на БСП Петко Тюфекчиев поздрави присъстващите и прочете поздравителния адрес, изпратен от лидера на социалистите Корнелия Нинова. Празника уважи и областният председател на Съюза на ветераните от войните Иван Коев, който представи идеята си пред присъстващите за издигане на монумент в чест на жертвите на политическите репресии в България. Празничната програма завърши с концерт на младите изпълнители от вокална група „Пеещи камбанки“.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!