ВРЕМЕТО на 7 ноември, вторник. Ще е облачно, в сряда и четвъртък ще превали

През нощта ще има променлива облачност, на места видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4 гр. За В. Търново се очаква минимална температура 1 гр.

Днес преди обяд около водоемите и в районите с котловинен характер на релефа ще има значителна ниска облачност и намалена видимост до мъгла, които до обяд ще се разсеят. В полупланинските райони ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд и вечерта навсякъде ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб  вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 13 и 16 гр. За В. Търново се очаква максимална температура 15 гр.

Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

Над западните и централните части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11, на 2000 м – около 6 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.0 гр. през 1963 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 9.6 гр. през 1982 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 59 минути и ще залезе в 17  часа и 03 минути.

Фаза на Луната: три  денонощия след  пълнолуние.

В сряда и преди обяд в четвъртък ще има значителна облачност. След обяд и вечерта в сряда и преди обяд в четвъртък ще превали дъжд. В четвъртък след обяд облачността ще се разкъса. В сряда ще духа слаб вятър от североизток, в четвъртък вятърът ще бъде слаб от запад. В петък ще преобладава време с променлива облачност, с тенденция вечерта да се увеличи до значителна. Ще духа слаб вятър от запад. В събота ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от запад.  В неделя и понеделник ще има променлива облачност. В понеделник на места в северозападните райони на Северна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг и на места ще се усили до 10-15 м/с. (фьон).

През целия период времето ще се задържи топло за сезона. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4 гр. във вторник и между 4 и 7 гр. в останалите дни от периода, максималните – между 10 и 13 гр. в сряда и четвъртък и между 14 и 17 гр. в останалите дни от периода. В неделя и понеделник в местата с фьон температурите ще се повишат до 20 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина във вторник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа  умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11 гр. От сряда до понеделник ще има значителна облачност. В сряда след обяд до четвъртък преди обяд и в събота ще превалява дъжд, над 2000 м – сняг. Вятърът ще бъде силен до бурен от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 гр. в сряда, ще се понижат до около 3 –  4 гр. в четвъртък и петък и отново ще се повишат до 9 – 10 гр. в събота, неделя и понеделник. През целия период температурите на 2000 м ще бъдат с 5 градуса по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *