101 четения

Измамна схема надува месечните сметки на джиесемите

НОВ ВИД ИЗМАМА НАДУВА МЕСЕЧНИТЕ СМЕТКИ НА МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ. Измамната схема се разпространява от няколко месеца, а нейни жертви са стотици хора от цялата страна, алармираха разтревожени граждани.

„Миналия месец, докато бях във Фейсбук, попаднах на реклама, която ми се стори интересна. Тя ме пренасочи към мобилен сайт, но след като прецених, че не ме интересува информацията, реших да натисна бутона back за връщане към предишната страница. Секунда по-късно получих SMS, че съм абониран за услуга срещу такса от 6 лв. за седмица. Услуга, която и до днес не знам каква е и за която не съм се съгласявал и не съм предоставил никакви лични данни като име или мобилен телефон“, разказа търновец, който е един от потърпевшите.

Вечерта проверява сметката си към мобилния оператор и вижда, че е таксуван за въпросната услуга, въпреки че не я е заявил. Обръща се за съдействие към мобилния оператор, откъдето го посъветвали да изпрати SMS за спиране на услугата. Въпреки това остава въпросът как се таксуват клиенти само чрез влизане в даден сайт, без да предоставят съгласие, че искат да използват дадена услуга. Търновецът е категоричен, че ще си търси правата. Вече е сигнализирал комисиите за регулиране на съобщенията и за защита на потребителите.

В. ВАЛЕНТИНОВА

5 коментара за “Измамна схема надува месечните сметки на джиесемите

 • 06.11.2017 в 14:44
  Permalink

  Предполагам, че е абонат на Ментел. Само при техни абонати стават такива грешки.
  Сменете си доставчика на услугата. Аз го направих преди месец. Вече не получавам непоискани СМСи и Рекламни съобщения.

  Отговор
 • 06.11.2017 в 16:04
  Permalink

  вярно е и мен мен ме прекараха и МТЕЛ ми казаха да пратя СМС

  Отговор
 • 06.11.2017 в 21:02
  Permalink

  Цялата фамилия избягахме от тези некоректни изнудвачи..Същият случай и отговор на въпрос на какво основание са ми ,са ни предоставили номерата на друга фирма от мошеници.Сега при ТеленорА проблеми няма – две години вече.

  Отговор
  • 08.11.2017 в 12:42
   Permalink

   Уви! И в Теленор съм опарена! И то много нагло! Аз всяка седмица посещавах техни магазини за помощ в продължение на 2 – 3 месеца! Еле един ден взе, че стана това да ме блокират за такива SMS-и! Плащам си сметките по договор, но не им стига! За неплатени пиратски SMS- и ме рекетират, спират ми изходящите, интернета… Та такива ми ти работи, мила ми Българийо… С 4 жалби до Теленор и 1 в Комисията…. Но бития си е бит….Все пак чакам да ми се възстановят откраднатите суми и няма да се откажа да ги търся!

   Отговор
 • 07.11.2017 в 10:12
  Permalink

  От 2 години и половина съм абонат на М тел От както преподписах договора за още 2 години сметките ми се качват от 16.01 сега е 41.43 .Получавам SМS-и постоянно , че телефона ми е заразен или да се включа в игра , ако не желая трябва да отговоря /отговора е БЕЗПЛАТЕН/ всички отговори ми струват по 6 лева.Отделно , че нямам кола и съм пенсионерка стоя си в къщи такса 2 лв паркиране. Как мога да прекратя договора ? съжалявам , че имам лизинг вече!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *