Победа и загуба за кадетките на ВК „Царевец 19“ в Плевен

Победа и загуба записа отборът на ВК „Царевец 19“ в есенния турнир по волейбол на регион „Хемус” за кадетки, ученички в IXX клас. В надпреварата в Плевен взеха участие отборите на местния „Спартак“, „Импулс” (Долна Оряховица) и великотърновки.

В първия мач момичетата на Плевен победиха с 3:0 гейма връстничките си от „Импулс“. Във втората среща волейболистките от старата столица се наложиха над отбора на Долна Оряховица с 3:1 гейма (20:25; 25:22; 25:12 и 25:22). Без две основни състезателки великотърновки успяха да обърнат оспорвания мач в своя полза след изгубения първи гейм. В двубоя със „Спартак“, чиито състезателки учат в спортното училище в Плевен, момичетата от старопрестолния град отстъпиха с 3:0 гейма (25:22; 25:15 и 25:20).

През февруари е следващият турнир, след който напред в първенството продължават първите два отбора в класирането.

На 19 ноември Велико Търново ще бъде домакин на турнира на пре-кадетки, в който ще вземат участие отборите на „Тетевен волей“, „Спартак“ (Плевен) и ВК „Царевец-19”. Домакините канят всички любители на волейбола да ги подкрепят в зала „Сава Величков“.

В Плевен играха Анисия Алексиева, Бетина Петкова, Биянка Топалова, Боряна Стоянова, Елина Йорданова, Йоана Григорова, Надежда Бенкова, Татяна Кирилова и Илина Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *