СУ „Георги Измирлиев“ е координатор на международен проект

УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ“ УЧАСТВАХА В ПЪРВАТА РАБОТНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ „КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ НАСИЛИЕТО НАД УЧЕНИЦИ СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ“ по програма „Еразъм +“. Проектът е с продължителност 24 месеца и координатор е СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Партньори по проекта са училища от Турция, Испания, Португалия и Полша.

Първата работна среща се проведе в турския град Чорум, където беше избрано логото на проекта и бяха обсъдени предстоящите дейности, участието на учениците и дейностите по разпространение на проекта.

Предстои провеждане на изложба и конкурс на плакати срещу насилието в училище, създаване на ученическа поезия, изработване на брошури, постери, интервюта със съученици, родители, граждани, представители на местната власт. Учениците, участващи в проекта, ще създадат филми, посветени на предотвратяването на насилие в училище. Всички партньори ще участват в изработването на наръчник със съвети: „Как да предотвратим насилието над ученици със специални образователни потребности“ и в провеждането на фестивал „Училище без насилие“, включващ много музикални и театрални изяви. Фестивалът ще се състои в Испания през месец март 2019 г. Предстои и уъркшоп на тема: „Насилието и неговите психологически и социални аспекти“, където учители ще споделят своя професионален и личен опит.

В края на двугодишния период учениците ще напишат сценарий за радио- или телевизионно шоу за разпространение на дейностите по проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.