Хиляди минават по козя пътека на път за два големи търновски квартала

Ако се направи 30-метровата улица, ще се избегнат 5 километра задръствания и обход

 

ОТИВА СИ ПОРЕДНАТА ГОДИНА, В КОЯТО ДО ДВАТА НАЙ-ГОЛЕМИ КВАРТАЛА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО – „БУЗЛУДЖА“ И „ЗОНА В“, НЯМА ДА ИМА ПРЯК ПЪТ. В момента за такъв от пешеходци и водачи се ползва козя пътека от ул. „Стоян Коледаров“ – южно от „Практикер“ в посока газстанцията. Трийсетметровото пресичане на кал обаче осигурява бърз, макар и неудобен, достъп до домовете на над 5 хиляди семейства и им пести по 5 километра обходи, включително и в пикови часове.

Да се направи пътят, би струвало около 20 хил. лв., изчисляват експерти. Участъкът неизменно е включван в Инвестиционната програма на общината още от 1996 г. насам, но в графата „Резервни обекти“, а пари така и не се отпускат. След поредните подписки и сигнали до кметството единствено в мандата на д-р Румен Рашев тук бяха изградени стъпала, но хилядите живущи така и не дочакаха тротоари и улица.

„Борба“ има доста публикации по темата с пътя, който се намира зад Руските гробища, както и за прилежащата улица „Народни будители“, но това също не трогва местната администрация и отсечката продължава да бъде във вид на гола поляна с кози пътеки. На фона на останалото, за което се дават пари, сумата за нова улица е незначителна, но пък ефектът от нея ще е огромен. Ако не минем оттук, обикаляме поне 4 километра само на отиване, през „Зона В“ или през западната част на кв. „Бузлуджа“ и „Качица“, коментират преминаващи ежедневно.

С проблема не успява да се справи в първия си мандат и сегашният кмет Даниел Панов. Многократно той е изразявал намерения да оправи улиците тук, но това така и не се случва. Местната хазна е дала само 3 хил. лв., за да се направят стъпала за пешеходците в участъка от 30 метра, но шофьорите са останали на заден план и сами са си проправили място сред поляните. Живущите се надяват, ако общината не им направи трасето, то поне да го засипе с отпадъчен асфалт, за да стане що-годе нормално за преминаване, тъй като при валежи това е немислимо.

Стилян НАЙДЕНОВ

8 thoughts on “Хиляди минават по козя пътека на път за два големи търновски квартала

 • 06.11.2017 в 13:26
  Permalink

  Панов изразявал намерения…. ама само с намерения не става, действия трябват, действия…Бездействието на кмета и общината по въпроса е подигравка с живущите в ж.к. Бузлуджа.

  Отговор
 • 06.11.2017 в 14:54
  Permalink

  Какво става с надлеза до практикер кмете? Ще стене ли този век?

  Отговор
 • 06.11.2017 в 14:59
  Permalink

  от тоя некадърен кмет пАнов какво очаквате? Тоя няма да види 2-ри мандат ми се струва

  Отговор
 • 06.11.2017 в 15:12
  Permalink

  За пореден път твърдя,че във Велико Търново инфраструктурните мъки нямат решение.

  Отговор
 • 06.11.2017 в 15:29
  Permalink

  Tuk vremeto e sprialo ot 30 g. Peiki, ko64eta za bokluk, nepoddargani poliani, darveta nepodriazani ,pokriti spirki,patia koito citirateNiama takiva ne6ta21vek .

  Отговор
 • 06.11.2017 в 15:48
  Permalink

  Бас ловя ,че ще я оправи точно преди изборите…..такова им е мисленето. Само ,че народът не е същия както преди….може и да няма 2ри мандат.

  Отговор
  • 06.11.2017 в 20:51
   Permalink

   Споко, той втория мандат си го кара сега. Не е пожелал трети, не го е получил от Бащицата. Само с псуване по форуми няма да се оправят нещата!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.