Майката на болната 13-годишна Никол вкара в капан мним ливански хирург | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Майката на болната 13-годишна Никол вкара в капан мним ливански хирург

Публикувана на: 07.11.2017г. 1035 прегледа

Една седмица Надя Костадинова омайвана с оферта за операция в Турция срещу 6700 лв.

 

33-ГОДИШНАТА ТЪРНОВКА НАДЯ КОСТАДИНОВА УСПЯ ДА вкара в капан изпечен измамник, който една седмица предлага услугите си на мним ливански хирург с обещания да помогне на 13-годишната й дъщеря Никол. Красавицата има тумор на тазобедрената става от болестта сарком на Юинг.

Два дни след стартиране на кампанията за набиране на средства за операция на Никол в чужбина по телефона се обажда „ливанският лекар“. Надя Костадинова приема и изслушва всички обаждания,защото всяко едно от тях може да бъде лъч надежда за красивото й момиче. Така започват разговорите с Рушен Мохамед, който казва, че е ливанец и специалист по коремна хирургия, практикуващ в Германия, но сега е в България. Мъжът иска да помогне, защото бил трогнат от драмата на семейството.

„Той се обади на 24 октомври и обясни, че приятелка му дала телефона ми и го помолила да помогне. Разказа, че работи с големи световни компании. После се срещнахме в София, в ИСУЛ. Вече сме направили три биопсии и всички с една и съща диагноза. Казвам това, защото Рушен ни поиска епикризите и съвсем професионално се произнесе, че има нещо сбъркано и те са неверни. Започна да ме убеждава, че съм попаднала в черна дупка и ме лъжат, но той може да ни помогне. Не е продумвал за пари, само говореше за клиники и за доктори“, започна своя разказ вчера Надя Костадинова, която прие да разкаже историята само за в. „Борба“.

 

Румен Симеонов като ливанеца Рушен във Фейсбук
Румен Симеонов като ливанеца Рушен във Фейсбук

СРЕЩИ С РЕАЛНИ ДОКТОРИ В СОФИЯ, ИМЕЙЛИ ОТ ИСТИНСКА ТУРСКА КЛИНИКА

 

СРЕЩИТЕ НА НАДЯ И ЛИВАНСКИЯ БЛАГОДЕТЕЛ ПРОДЪЛЖИЛИ В София и с реални лекари – едната била в един диагностично-консултативен център в столицата, а другата с д-р Маргаритов, работещ във филиал на турска клиника. Лекарите познавали Рушен и всичко било много истинско. По време на една от срещите той обяснил, че според него и колегите му детето има проблем в бъбрека и се налага такава операция в Турция. Мъжът постоянно подчертавал, че не иска пари и го прави от добро сърце.

Семейството дори получило имейл и телефон с име на лекар, които се оказали реални. Лекарят вече знаел за проблема на Никол и за нуждата от спешна оперативна намеса.

„Първото съмнение дойде, когато лекарката от ДКЦ в София му се развика да не й води хора, които не са за нейната специалност. После съмнението се промъкна заради настояването му за операция на бъбрек в Турция. Помислихме си, че искат да ползват детето ни за донор, да й вземат бъбрека и после да ни я върнат с един. Какво ли не премислихме, какво ли не пресметнахме. Накрая на 30 октомври вече отидох в полицията във Велико Търново и разказах всичко“, разказва Надя Костадинова.

ПОЛИЦИЯТА ОБАЧЕ ПОИСКАЛА ДОКОЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е МОШЕНИК, ЗАЩОТО ДО момента имало само телефонни разговори и срещи със съпричастие и опит да се помогне на едно онкоболно дете. След това, при другите срещи и разговори, вече се стигнало до оферта от Рушен за конкретна клиника в Турция, собственост на мощен холдинг. Първо тя се намирала в Одрин, после в Истанбул, накрая трябвало да се тръгне за мегаполиса и дори с осигурена охрана. Чак тогава измамникът споменал и за пари – 3000 евро и още 500 долара за германски лекар, който щял да пристигне специално.

 

NIKOL 2ПУБЛИЧЕН АРЕСТ В КАФЕ „ЕЛЕНА“ СЛЕД СРЕЩА НА АВТОГАРА „ЮГ“

 

ПРЕЗ ВСИЧКИ ЧАСОВЕ СЛЕД ПАРИЧНАТА ОФЕРТА ПОЛИЦИЯТА и прокуратурата в старата столица били накрак. Разговорите между Надя и Рушен се записвали, тя успяла да го убеди, че носи исканата сума и че е готова да тръгнат за Турция. Срещнали се на автогара „Юг“ и после отишли в кафе „Елена“. Било след полунощ и Рушен не успял да забележи полицаите под прикритие. Когато изтерзаната майка тръгнала да му дава парите, той бил окован с белезници.

„Този мъж не може да бъде човек, исках да го убия, той е изрод и не може да се гаври така със съдбата на едно болно дете! Дали пък вече не е използвал перфектната си схема и при други семейства у нас, които публикуват своя зов за помощ!“, се гневи Надя Костадинова. Въпреки житейското изпитание, през което преминава сега, тя е имала смелостта да вкара в клопка един изпечен бандит, който също има дете.

 

РУМЕН СИМЕОНОВ ОТ НОВИ ИСКЪР ПРЕЖИВЯВА ОТ ВЛИЗАНЕ В РОЛИ

 

32-ГОДИШНИЯТ МНИМ ЛИВАНСКИ ХИРУРГ Е РОМ ОТ НОВИ ИСКЪР. В петък Районният съд във Велико Търново остави Румен Симеонов зад решетките с постоянна мярка. Във Фейсбук този измамник обаче се представя като Рушен Мохамед, ливанец. Цялата схема с опита за измама за дъщерята на Надя той е реализирал сам, няма съучастници, е категоричен прокурорът по случая Тотко Найденов.

Румен има и други предишни подобни измами, за които вече осъждан. Той обичал да се представя за длъжностно лице и влизал в ролите много професионално. Бил е полицай и филмов продуцент. Разследвал измами и искал от хората пари, защото МВР било бедно. Организирал фалшиви кастинги за филми и събирал от кандидатите по 20 – 30 лева за участие в препитването. Подобна зловеща схема и гавра със съдбата на болно момиче обаче правел за пръв път.

Истински добри хора до петък са събрали на Никол 107 000 лв. и отделно са преведени 5000 евро. Семейството вероятно ще се довери на клиника във Франция за операция, а отделно чака средства от Фонда за лечение на деца у нас. Първоначално за операция в Турция на семейството бе казано, че ще са нужни 165 000 евро. Родителите Надя Костадинова и Йордан Георгиев отвориха благотворителна сметка, а много търновци се включиха в кампанията. Никол е в VIII клас в елитна търновска гимназия. На 14 септември т.г. вдига висока температура, после се стига до диагностициране на страшното заболяване, което се оказва нелечимо у нас. Преди 13-годишната красавица не е имала проблеми със здравето.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

loading...

Коментари за "Майката на болната 13-годишна Никол вкара в капан мним ливански хирург"

 • 07.11.2017 в 13:45

  Да бил осъждан , но е пак на свобода. Не ги пускайте такива от затвора да видим други дали ще посмее да лъже и ограбва добрите хора.

  Отговор
 • 07.11.2017 в 15:55

  Тоя защо просто не го потрошат от бой ?
  После 100% няма да смее да прави глупости

  Отговор
  • 07.11.2017 в 16:39

   Това е начина, ама нали са електорат, никой не ги пипа … същото като с телефонните измамници, цели кланове забогатяха за сметка на българските пенсионери и си продължават безнаказано да си веят байрака .

   Отговор
   • 07.11.2017 в 18:01

    Стига де , кажи нещо позитивно на това семейство ,като нямаш пари или подобно премеждие ,дай рамо ! Да сте много борбени и да имате огромна обич ,за да спасите това прекрасно създание !

 • 07.11.2017 в 19:58

  НЕ ни занимавайте , за съжаление ,, Има си спецИализирани органи,,,,ако го има в в БГ

  Отговор
 • 08.11.2017 в 9:42

  Тези реални доктори от Шопия дали и те неса в играта.Такива изроди не трябва да са сред обществото, а по килиите до живот.

  Отговор
 • 08.11.2017 в 19:35

  Тоя тъпак прост и мен изнудва. Като схемата беше, че чакал пати от чужбина и му трябва 3000лв да плати на няква да дойдела да му освободи парите от тукашната банка. Тъпак!!! Тя и тая дето живее с него е същата. Дори тока не си плащат!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *