88 четения

Родители и малки гимнастички от страната и чужбина мръзнат в спортната зала

По решение на ръководството за мероприятия слагат цени от левче до сто лева за вход, обществеността негодува

 

РЪКОВОДСТВОТО НА ДКС „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДИЗВИКА ВЪЛНА ОТ НЕДОВОЛСТВО С ПОРЕДНИЯ СИ ГАФ ПРЕЗ УИКЕНДА. От родители и деца от балкански държави е била поискана входна такса от 5 лв., за да могат да наблюдават питомците си по време на Балканската танцова спартакиада, алармираха в редакцията възмутени присъстващи.

„Спартакиадата бе три дни. Първия нямаше входна такса и бе адски студено. Децата ни премръзнаха. В събота по уредбата съобщиха, че пускат парното и присъстващите трябвало да платят по 5 лв. вход за това. Изгониха ни навън, докато не платим“, разказа Михаела Тодорова и като доказателство показва касов бон. Тя и останалите недоумяват защо им искат вход, при условие че са платили 80 лв. предварителна такса за участие, а освен това Община В. Търново е съорганизатор на събитието. „Всички бяха възмутени – спортната зала се издържа от общинския бюджет, който пълним с нашите данъци и такси. Имаше хора от страната и чужбина, които напълниха хотелите. Това също е добавена стойност от събитието. Накрая ни гонят като кучета и ни искат пари. Изключително лош имидж за града и общината“, недоумява и Христо Христов.

ЗАПОЗНАТИ ПРИПОМНЯТ, ЧЕ ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е ПРЕЦЕДЕНТ ПРИ ПРОЯВИ В ЗАЛАТА. Необяснимо е обаче защо, ако в ДКС „В. Левски“ има например футболен мач, входната такса е левче или два, а в случая в пъти повече. Родители недоволстват и за това, че при тренировки в обществения комплекс не са допускани вътре с мотив, че ще цапат, а чакат с часове навън по колите. Опитахме на няколко пъти да се свържем и с ръководството на залата, но неуспешно. Според запознати шефката Таня Джорджева рядко идвала на работа, защото живеела в друга община и ръководела „дистанционно“, следейки подчинените си през камерите и мобилния телефон. Наша проверка показа, че нелепите входни такси за обществени прояви и масов спорт, в които общината е съорганизатор, се събират на база смехотворна общинска наредба, приета преди четири години. В нея се казва, че за всяко подобно събитие има входна цена от 1 до 100 лв., която конкретно се определя със заповед на кмета. Дали такава има и в случая обаче, или се действа „по нюх“, се питат възмутените родители.

Стилян НАЙДЕНОВ

3 коментара за “Родители и малки гимнастички от страната и чужбина мръзнат в спортната зала

 • 07.11.2017 в 21:45
  Permalink

  ЗНАЧИ ДОГОДИНА ВЕЧЕ, НЯМА ДА ИМА ТАКОВА СЪБИТИЕ В ЗАЛАТА.

  Отговор
 • 08.11.2017 в 10:35
  Permalink

  Тази Спортна зала е пълен смях и излагация за нашия град.Не мога да си обясня защо общината нехае за това.Колко кметове се смениха и е все така. Като си спомня как трябваше да си плащаме осветлението,че да може да тренираме.Явно нищо не се е променило и до сега.

  Отговор
 • 08.11.2017 в 10:38
  Permalink

  Така спорт не се развива, по добре по дискотеките на топло.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!