37 четения

Сигнал на читатели

Винаги задръстена от автомобили и с разбити тротоари е ул. „Йордан Йовков“ във Велико Търново, която води до ОУ „Димитър Благоев“, където всеки ден десетки родители придружават децата си.

Колите са плътно паркирани и в двете посоки, а единият тротоар е почти непроходим заради израсналите по него храсти, опасните дупки и разбитите плочи. При първите дъждове улицата се превръща в силен воден поток, а какво ще е положението при минусовите температури, е съвсем ясно, пишат до редакцията на в. „Борба“ възмутени и притеснени родители. Недостъпен е и десният тротоар на ул. „Смирненски“, която е до самото училище. Превърнат е в паркинг, който преминава във временна ограда на строителен обект. Има място за контейнери с боклук, място за коли, но не и за пешеходци! Идва зима, не всички деца ходят с кола на училище и общината би могла да се погрижи поне малко да подобри това състояние на пътя и тротоарите към училището, пишат още родителите.

3 коментара за “Сигнал на читатели

 • 08.11.2017 в 13:55
  Permalink

  Ясно е, че и тази зима ремонтът няма да е факт и ще трябва да си теглим последствията всички, които имаме деца в това училище. Но поне да изпълнят едно обещание за напролет, защото вече тази безпомощност на инстититуциите да си вършат работата става все по-нетърпима с годините и инфраструктурата се разпада от ден на ден. По-добре започнете от нещо толкова малко, но явно непосилно за всички вас, от които зависи, отколкото изобщо да споменавате за грандиозните проекти за града, защото е жалко и смешно отстрани погледнато.

  Отговор
 • 08.11.2017 в 15:00
  Permalink

  Това е състоянието на 80-90% от улиците и тротоарите в града.

  Отговор
 • 08.11.2017 в 16:59
  Permalink

  Само късметът досега пази ходещите пеш деца и придружителите им.Паркирващите навсякъде коли пък са в постоянно нарушение на Правилник и ЗДП.Въпрос на време е да ескалира и конфликт с живущите на ул.Хр. Смирненски.Може би е уместно да се реализира идеята за прекъсване подхода към ул.Й.Йовков,а децата да слизат от автомобилите на ул. Зеленка. Рискът е много по – малък за тях, а разстоянието до училището е малко. Не мисля,че общината е толкова окъсала…..Нека да поумуват малко,стига да не стане късно.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *