4 четения

Студенти си правят уютно място за срещи в Стопанския факултет

УЮТНО ПРОСТРАНСТВО ЗА СРЕЩИ, ОТДИХ И НЕСТАНДАРТНИ ЛЕКЦИИ ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ В СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ СТУДЕНТИТЕ ОТ ДОБРОВОЛЧЕСКИ КЛУБ „ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ“. Младите хора вече са готови с дизайна и са успели да си набавят нужните материали благодарение на спечелен проект пред платформата TimeHeroes, откъдето са получили 400 лв. „Имаме палети за пейките, които ни дариха общинският съветник Мария Илчева и Кристина Илиева, регионален мениджър на румънската фирма CWS – BOCO. Нужни са ни възглавници за този тип мебели и пердета, с които да уплътним прозорците на това пространство“, обяснява гл. ас. Ваня Димитрова. Тя е преподавател в Стопанския факултет по „Управление на проекти“ и координатор на доброволческия клуб.

Пространството е отворено за всички студенти, които провеждат лекциите си в корпуса на Стопанския факултет. Около 60 квадрата е мястото, където младите хора са решили да си създадат уют, за да могат на топло да изчакват следващата си лекция. „От дълго време наблюдавам това място, което се намира точно срещу входа на факултета. И сега се събират там студенти, но е неприветливо, няма къде да седнат, няма кафе, студено е. Затова решихме, че заедно можем да превърнем фоайето в кът за почивка“, обяснява още Ваня Димитрова.

Тя и студентите от доброволческия клуб започват работа по проекта на 12 ноември и очакват в този ден всички млади хора, които искат и могат да помогнат. Пространството трябва да е готово до 5 декември, когато ще бъде неговото официално откриване.

Доброволческият клуб „Заедно успяваме“ съществува вече две години. В него участват студенти от Стопанския и Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. От тази година към организацията са се присъединили и студенти от Факултета по математика и информатика. За тези две години младите хора са организирали вече няколко инициативи и са участвали в национални кампании. Най-голямата изява на студентите е била преди няколко месеца, когато студенти от двата факултета са провели поход на книгата с малчугани от СУ „Емилиян Станев“. След това доброволците са участвали в акция за даряване на глюкомери заедно с Пациентската организация за диабет, ходили са на гости на възрастните хора в старческия дом.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!