Осъденият на 3 г. затвор за пласиране на дрога Дилян Досков си пуска снимки от килията | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Осъденият на 3 г. затвор за пласиране на дрога Дилян Досков си пуска снимки от килията

Публикувана на: 09.11.2017г. 2104 прегледа

Осемчленната банда за разпространение на дрога бе разбита във В. Търново миналата година

 

26-ГОДИШНИЯТ СИН НА ТАРТОРА НА ОСЕМЧЛЕННА БАНДА ЗА ПЛАСИРАНЕ НА ДРОГА Дилян Досков – Испанеца търка нара в килия на Варненския затвор за три години. Това обаче не пречи на осъдения от спецсъда да има Фейсбук и да качва в него актуални снимки от килията, включително и селфи. Според източници на „Борба“, пожелали анонимност, Дилян се ползва с непозволени привилегии зад решетките, където мобилният телефон би трябвало да е забранен.

ПЕТИМА ОТ 8-ЧЛЕННАТА БАНДА НА 47-ГОДИШНИЯ ИВАН ИГЛИКОВ ДОСКОВ бяха осъдени от спецсъда след споразумения със спецпрокуратурата в София през май тази година. Спогодбите са били одобрени на 11 май и са влезли в сила. 8 месеца затвор получава Стефан Йоргов, който обаче скоро ще излезе, защото почти толкова време е зад решетките. Златин Григоров е осъден на три години условно с петгодишен изпитателен срок. Също толкова са получили Галин Рендаков и Пламен Драгоев. Христофор Савов също е признал вината си и получава две години условно с 4 г. изпитателен срок. До момента всичките петима обвинени в разпространение на дрога бяха зад решетките.

ТАРТОРЪТ НА ГРУПАТА ИВАН ДОСКОВ, 26-ГОДИШНИЯТ МУ СИН Дилян Игликов – Испанеца и техният братовчед Милен от Джулюница останаха клиенти на спецсъда, но с обвинителен акт от прокуратурата, която им е отказала споразумения. Засега е осъден само синът, а бащата е с постоянна мярка за задържане, Милен не е имал мярка за неотклонение. Групата бе наблюдавана доста дълго, тъй като била много конспиративна и мнителна. Едва на 16 септември 2016 г. се пристъпва към операцията. Задържани са 8 души. Акцията на ГД БОП бе проведена в момент, когато някои от лицата получавали част от наркотиците, като идеята била след това да бъдат разпространени на територията на Велико Търново и Горна Оряховица. Тарторът на групата Иван Досков е намирал марихуаната и я предавал за разпространение на другите лица в йерархията. После паричните потоци се връщали по обратния път, като достигали до него.У него бяха открити също 18 патрона и буркан със сачми. Няма данни по делото членовете да са отглеждали марихуана. Не е известно откъде ръководителят получавал наркотика. Основният начин на разпространение бил по телефона с кодови думи. Само за час между баща и син са били проведени 24 разговора, бяха установили антимафиотите. Иззети са наркотици, симкарти, телефони, флашпамети. В един от групата бяха открити над 4 кг марихуана и други наркотици.

БАНДАТА НА ДОСКОВ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАРИХУАНА, а действа само като дилърско минипредприятие на квартален принцип и след заявки. Преди години Досков бе осъждан и лежа в Испания за същото престъпление. В търновския арест в зората на демокрацията мъжът си подпали дюшека, защото бе замесен във взривяването на гаража на тогавашния окръжен прокурор на болярския град Цанко Русев.

СПОРЕД ЗАПОЗНАТИ, СЛЕД ПРИБИРАНЕТО НА въпросната организирана престъпна група в старата столица действат други босове, които продават наркотици и бранят територии. Новите играчи били с прякори Бемката и Черния. Според полицията такива лица, които употребяват дрога, са познати и с криминални регистрации. Че те обаче са заели мястото на бандата на Досков, полицейските началници не знаели.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук

loading...

Коментари за "Осъденият на 3 г. затвор за пласиране на дрога Дилян Досков си пуска снимки от килията"

 • 09.11.2017 в 12:24

  Полицията не търпи конкуренция

  Отговор
 • 09.11.2017 в 13:23

  Това затвор ли е или хотелска стая???

  Отговор
 • 09.11.2017 в 17:06

  Бемката е шпионин и нарежда хората на Личев. Не го знам какъв Бос е но като излезе Досков той и още няколко клоуна ще трябва да емигрират

  Отговор
  • 02.01.2018 в 19:42

   Той дядо Доско няма излезе скоро мислим.
   А и да излезе то ще е в пенсия !
   Младите лъвове няма му пуснат аванта, тва му беше на него ….
   А на това лайно горе на снимката е без коментар ….
   Да ви имам и живота аз бе,селфи от затвора тва за гордос ли го има?
   Въшка която се държеше за баща си и една камара хора нареди да ги бият,изнудват и т,нт. И като излезе след някоя година,баща му ще трябва пак да звъни и да го защитава от затворите,но надали вече някой ще го отрази.

   Отговор
 • 09.11.2017 в 20:20

  Във вестника има статия за бедна майка на инвалид, която живее при много по-лоши условия.
  Това не е държава!

  Отговор
 • 09.11.2017 в 20:51

  Началниците не знаят, а Нели Сукова знае! Слагайте Сукова за началник! 😀

  Отговор
 • 10.11.2017 в 16:34

  Същия този Мартин-бенката плаши малките дилърчета ,бие ги и им конфискува дрогата.Част от нея предпродава ,а другата за лична употреба,след което им вади нож и им иска такса спокойствие 200лв. За да не ги бие за напред,абсолютна мърша! Няма държава, а полицията са марионетки,които не се намесват,защото си продават гъзовете.Целия град вдигна ръце от тези боклуци и хората живеят със страх.Тази имформация е напълно вярна.

  Отговор
  • 10.11.2017 в 17:30

   „ТОй“ един по един ги прибира.

   Отговор
 • 03.01.2018 в 16:00

  Фиестата е предател !
  Фиеста кажи си октомври месец на 2015 като намериха дрогата във вас и те задържаха колко глупости наговори за Досков само и само да отървеш кожата,кажи си?
  И накрая ти се размина със няколко месеца условно и някоя друга година изпитателен а те гният по затворите !
  От там тръгнаха нещата и почнаха да ги наблюдават под лупа и края на 2016 стана квото стана а преди това им се правеше на приятел и на верен .
  Допълнително и Форьо и оня братовчед му си казаха всичко.

  Отговор
 • 25.03.2018 в 18:13

  Дилянски кво си свил тия юмручета,боксьор да не си станал в затвора хахахаха и от там ли избиваш комплекси.Смени снимката с друга не ти прелича бате виж се …..

  Отговор
 • 27.06.2018 в 5:41

  И тоа смешник бенчицата нещо го хванаха и ще плаче!

  Отговор
 • 07.08.2018 в 2:28

  Че тоя супол на снимката и той малко рева мислиш.
  Същата работа и баща му кавала,дъртия Досков не плаче ли и той 8 год. а?

  Отговор
 • 21.10.2018 в 17:46

  Много сте отворени всички, много сте компетентни! Браво!
  А защо нито един от вас не си е написал истинското име!
  Аз ще ви кажа защо- защото сте мишки, които ги е страх да се покажат от лайняните си дупчици!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *