30 четения

Дневният център за деца с увреждания в Свищов празнува 9 години от откриването си

Деветия рожден ден на Дневния център за деца с увреждания в Свищов отпразнуваха персоналът и малчуганите в него. Честването премина с много лакомства, игри, балони, смях и песни. Събитието бе уважено от зам.- кмета на крайдунавския град Анелия Димитрова, която поздрави работещите и поднесе цветя на директора на центъра Теменужка Тодорова. Тя е на управленското място от създаването на социалното заведение, а миналата година спечели награда за най-добър директор на такъв тип институция.

В комплекса работят 9 специалисти, които предоставят разнообразни дейности в помощ на децата, целящи да преодолеят социалната им изолация  – рехабилитация, психологична подкрепа, логопедично консултиране и терапия, организация на свободното време и други. Капацитетът на центъра е 30 деца, но още от основаването екипът се грижи за повече деца. През 2016 година след благотворителна кампания комплексът се сдоби с трамплин за терапия, който е вторият такъв в България.

От услугите на центъра могат да се възползват малчугани на възраст от 3 до 18 години. Те имат право да се включат в заниманията след издадено направление от отдел „Закрила на детето“ в Свищов. Това може да се случи само при подаване на молба от родителите, в която е изразено желание за ползване на социалната услуга. Тя трябва да е придружена с копие на акта на раждане на детето, епикриза, протокол от личния лекар или експертно решение на ТЕЛК.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!