За трети път поискахме от държавата Старата поща, ще става етнографски музей

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ТРЕТИ ПЪТ ОФИЦИАЛНО ПОИСКА ОТ ДЪРЖАВАТА ДА Й ПРЕХВЪРЛИ СГРАДАТА НА СТАРАТА ПОЩА, която се намира на Самоводската чаршия. „Искахме я от няколко правителства, но не ни я даваха. Намеренията ни са конкретни – да отворим нов етнографски музей и да обогатим местния туристически продукт. Мястото е напълно подходящо“, коментира пред „Борба“ кметът на В. Търново Даниел Панов.

Междувременно след осем безрезултатни търга за сградата министърът на икономиката и енергетиката Емил Караниколов спря продажбата на сградата. Обектът се продава от две години, за него са направени осем процедури, харчени са средства за тях, но никой не е пожелал да вземе обекта, разбра „Борба“. Последно той е струвал 2,1 млн. лв. Идеята е Старата поща да стане музей от типа на парижкия „Карнавале“, който представя живота на града в миналото и неговото развитие.

От кметството очакват, че правителството ще им актува имота като публична общинска собственост, така както направи с цирковата площадка, част от Сержантското училище и др.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

One thought on “За трети път поискахме от държавата Старата поща, ще става етнографски музей

  • 10.11.2017 в 15:10
    Permalink

    Дано да успеят този път, защото сградата се руши и не е красива гледка не само за гостите на града, а и за Търновци.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.